Два місяці перемовин з різними організаціями, залучення знайомих, колег знадобились нашій невгамовній і наполегливій менеджерці проекту, членкині ОВГ Анні Ємельяновій, щоб налагодити контакт із МБФ «Універсум», який подарував Міському нейрохірургічному центру міськлікарні №2 таке необхідне обладнання. Окрім ортопедичного обладнання відділення поповнилося кількома аспіраторами та важливим монітором життєвих функцій пацієнта. Велика подяка за сприяння в пошуках добродійників Ed Dickson.

До Об’єднання Відповідальних Громадян звернувся нейрохірург Назар Кудлаєнко. Прогресивний лікар діє за принципом «на медреформу сподівайся, а сам не зівай». Пасивне очікування реформування, зокрема вторинної медицини, йому не імпонує. Однією з головних умов якісного медичного обслуговування є обладнання, яке сьогодні в плачевному стані та в недостатній кількості. Саме тому, турбуючись про пацієнтів, Назар повідомив нас про нагальну необхідність заміни старого обладнання на сучасне в його відділенні.

«Класно, що усе вийшло, — не приховуючи радості, зазначив колега Назара Дмитро Орлов. — Ми дуже вдячні Об’єднанню та міжнародному фонду за таку підтримку. Я не можу пригадати, коли наше відділення отримувало таку серйозну допомогу».

Член Ради Засновників ОВГ Денис Неділько, який свого часу працював у складі волонтерського штабу Військового госпіталя м. Дніпра в/ч А4617, зазначив: «Волонтерська діяльність у допомозі і військовим, і цивільним об’єднує людей. Щоразу, передаючи речі, обладнання, їжу, медикаменти — будь-що, відчуваєш неймовірну віддачу. Так і цього разу. Передане обладнання покращить якість медичного обслуговування, і лікарі, і пацієнти від того у виграші. Але, на мій погляд, не менш важливо те, що ми підтримали чудову ініціативу, дали зрозуміти активній людині: вона не одна і стоїть на правильному шляху».

До речі, відділенню, де проводяться надскладні операції, ще багато чого потрібно, зокрема ендоскопічна стійка, краніотом, нові інструменти, затискачі, пінцети, голки, постільна білизна. Тож усі, хто надихнувся результатами наших спільних зусиль, має бажання і можливість допомогти, знає людей, які можуть посприяти добрій справі, користуйтеся нагодою!