Уже 9 років поспіль членкиня Ради Засновників ОВГ, редакторка Експерт-КР Ольга Гончар (Хвостова) досліджує стан літературно-книжкового життя міста. 2018 рік не став винятком, Ольга зробила й опублікувала річний огляд.

Окрім переліку книг і короткого змісту праця містить критичні зауваження на кшталт: «Мені було читати надзвичайно цікаво, хоча певні імперські мотиви піднесення царської родини в книжці прикро зачіпають…» або ж «Задумка і чудові фотографії зведені нанівець неякісним виконанням, шкода…»

Авторка намагається бути максимально об’єктивною і чесною в оцінках. Ненав’язливі вкраплення власного цілісного бачення від прочитаного акуратно підштовхують читача до критичного думання.

«Дякуємо! Цікава і систематизована інформація для тих, хто цікавиться літературним життям міста, і для бібліотек», — так про літературний огляд Ольга Гончар (Хвостова) відгукується директорка центральної бібліотеки для дорослих Валентина Косих.

Формування компетентного читача та його інформаційної культури, просування читання, залучення широкого загалу до літературного життя рідного міста — головна мета оглядів Ольги.

Огляди попередніх років тут:

Літературне життя Кривбасу станом на 2009 рік
Кривбас літературний зразка 2010 року: колекція подій і розчарувань
Кривий Ріг-літературний зразка 2011 року: Ейяфйатлайокудль
Кривий Ріг-літературний зразка 2012 року: дива не сталося
Літературний рік-2013: сюрпризи і відкриття
Криворізький літературний 2014-й рік у назвах і фактах
Двері навстіж: літературний рік 2015 у Кривому Розі
Літературно-книжковий 2016-й у Кривому Розі: рік декомунізації
Частина перша:
Частина друга:
Частина третя:
Частина четверта:
Літературний 2017-й у Кривому Розі: ще один рік без головного героя”