Якщо на Екофесті «Рудий пес» ви зустріли розпашілих, змокрілих, із трохи зсунутими шапками🙂, але з блиском в очах та усмішками на обличчях людей, то не дивуйтесь. Вам пощастило побачити стійких і відчайдушних учасників морозяного пізнавального квесту. В очікуванні результатів нам вдалося поспілкуватися з деякими з них.

«Усе було класно. Супер. Круто!», — поділився емоціями Сотніков Олександр.

Подружжя Мачульських зазначило: «Приємно, що влаштовують такі заходи, порушують такі важливі для нашого міста питання захисту природи. Ми раді, що потрапили на Екофест». Розповідаючи це, вони ще не здогадувались, що стануть переможцями квесту й отримають призи🏆 від організаторів Quest Out.

Спеціальною подією екологічного фестивалю стала екскурсія з промовистою назвою «Екотреш» від Досить труїти Кривий Ріг. Ідея такої назви належить Денису Дубову, відомому в Кривому Розі організацією найсміливіших подій — від індустріальних марафонів до велопробігів Дідів Морозів. Саме він разом з екологом ДТКР Анна Амбросова провів екстремальну екскурсію.

З висоти відвалів ЦГЗК перед очима охочих дізнатися про своє місто непривабливу правду відкрився геть не чудовий вид на найбільше звалище. Провальні воронки та кар’єр №2 Шмаківського рудника викликали і захоплення, і водночас усвідомлення масштабів екологічних проблем міста.

«Я очікувала побачити масштаби забруднення, проте не думала, що мене так неприємно вразить це звалище з клубами диму. Образливо і сумно, що влада продовжує розвивати промислову діяльність, зовсім не дбаючи про навколишнє середовище. Люди, які прагнуть щось змінити, не можуть достукатися до неї. Скільки років знадобиться, щоб відновити порушену екосистему і покращити екологію міста?» — підсумувала свої враження одна з учасниць.

Так, поодинці важко і до влади достукатися, і змінити місто, саме тому ми продовжуємо свою діяльність із об’єднання небайдужих людей. Сподіваємось, що цьогорічний Екофест започаткує серйозний дружній до екології рух у Кривому Розі, який, мов лавину, неможливо буде спинити.

Детльно про екофест «Рудий пес» тут: https://www.facebook.com/vidpovidalni/posts/2023963194338358?