Хочете зустріти зиму оригінально і пізнавально? Тоді запрошуємо 1 грудня до кінотеатру OLIMP попити каву з поліцією, а потім поговорити про доступність міського простору в Кривому Розі. Дві дискусії проходитимуть у межах щорічного Мандрівного фестивалю Docudays UA за сприяння Об’єднання Відповідальних Громадян. Регіональні партнери культурно-громадський центр ШELTER+ та Криворізьке правозахисне товариство.

Об 11:00 під час «Кави із поліцією» разом із головною редакторкою інформаційного порталу Первый Криворожский 1KR.UA Новости Кривого Рога Софією Скибою ви матимете можливість вислухати інших і висловити свою думку стосовного того, хто такі поліцейські: «Зрада і ганьба» чи «Служити та захищати». Також ви отримаєте відповідь на питання, чому не все так, як того хотілося б після реформи, чи варто співпрацювати з правоохоронцями. Про складну роботу працівників Полку патрульної поліції Кривого Рогу та Криворізького відділу поліції ви почуєте з перших уст.

Під час дискусії «Доступність міського простору в Кривому Розі» з журналісткою, головною редакторкою інформаційного агентства Експерт-КР Ольгою Гончар (Хвостовою) спробуєте з’ясувати, кому в нашому місті зручно, а кому не всюди в нас дороги, що таке доступність і як виборюють право на неї люди з інвалідністю й інші маломобільні групи.

Після потужного інтелектуального розігріву 3 та 4 грудня о 20:15 у кінотеатрі «Олімп» відбудеться показ фільмів «Вихідний», «Явних проявів нема» та «Гвендолін». Тема цьогорічного фестивалю документального кіно про права людини — «Рівні рівності». Пропонуємо подивитись на проблему рівності та пов’язані з нею суспільні виклики очима світових режисерів.

Docudays UA упевнено крокує містами нашої країни, узявши із собою в мандри найкращі стрічки світового документального кіно, та сіє за допомогою мистецтва добірні зерна правової освіти, формуючи правову свідомість громадян. Його аудиторія з кожним роком збільшується, стає різноманітнішою, а її вікові межі стираються, адже актуальні проблеми, що порушуються в Мандрівному фестивалі Docudays UA, торкаються кожного.

1 грудня
11:00
КАВА З ПОЛІЦІЄЮ

12:00
ДОСТУПНІСТЬ МІСЬКОГО ПРОСТОРУ В КРИВОМУ РОЗІ

3 грудня
ВИХІДНИЙ / Жанна Максименко-Довгич / Україна, 2016, 16′
ЯВНИХ ПРОЯВІВ НЕМАЄ / Аліна Горлова / Україна, 2017, 64′

4 грудня
20:15
ГВЕНДОЛІН / Рут Казерер / Австрія, 2017, 85′

ВХІД ВІЛЬНИЙ