Йому 34 роки. Брав участь у бойових діях в АТО та працював у поліції. 8 місяців поїздок шляхами Європи. Сотні зроблених у дорозі фотографій. І от 8 листопада в кінотеатрі «Олімп» Володимир Янович утілив свою мрію — представив фотовиставку «Дорогами Європи».

Володимир з дитинства захоплювався фотографією, та все ж до фото повернувся в тяжкому 2014 році, коли добровільно пішов захищати батьківщину в першу хвилю мобілізації.

Щирі емоції Володимира та натовпу глядачів дають найважливішу оцінку такому заходу. «Наче всього декілька секунд було затрачено на фотографію, але в цих секундах проросли європейські цінності. Тому дороги Європи — це дуже символічно, бо це ще й дорога до кожної фотографії з душевними переживаннями і цінностями», — ділиться враженнями глядач виставки, Олександр Водолазський.

Після війни Володимир устиг пропрацювати в поліції, але після реабілітації в Боснії та Хорватії вирішив спробувати себе за кордоном. Працюючи водієм і подорожуючи континентом, він отримав справжню наснагу від улюбленого заняття. Прагнучи до висвітлення на папері саме позитивних моментів, Володимир усе ж не забуває про своїх побратимів і вважає, що посил цієї виставки — передусім адаптація ветеранів, які не знайшли себе в мирному житті.

«Сподіваюсь, на моєму прикладі люди побачать, що можна адаптуватись далі в будь-якому напрямі», — наголосив фотограф.

«Володимир пройшов багато, і нам треба розуміти, що для хлопців та дівчат, які будуть повертатись із війни, дуже важливо знайти збалансований стиль і спосіб, як допомагати їм вливатися в нормальне життя», — додав співзасновник ГО Об’єднання Відповідальних Громадян Юлій Морозов.

На виставці представлені близько 50 фоторобіт із 14 країн Європи. Обійми побратимів, щирі побажання друзів і мурахи від розповідей у випадкового слухача надавали заходу особливої атмосфери. Виставка триватиме впродовж трьох днів у кінотеатрі «Олімп», де кожен охочий може ознайомитись із творчістю Володимира Яновича.