Відтепер ми не лише місто промислових підприємств, а й місто, де вперше в Україні стартував індустріальний трейлеровий забіг на 30 км жорстко пересіченою місцевістю криворізьких промзон і відвалів. Захід пройшов 3 листопада за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян. Організатори Red Stones Trail — ГО «UBF». Творці — «White Stones Trail» і Веломарафон XCM «Залізна сотня».


Змагалися професіонали й аматори з усіх куточків України, кількість учасників — 81, і з-поміж них — чемпіонка України серед жінок із трейлу Хашко Олена, яка цього разу здобула перше місце в абсолюті.


«Трейлерові забіги проходять у Карпатах. Це дуже круто. Ми ризикнули зробити щось подібне у нас і обрали для цього рукотворні гори. У цей захід мало хто вірив, а тому в нас практично не було спонсорів. Та все ж завдяки підтримці ОВГ, допомозі Екіпірувальний Центр Великан і магазину КТМ волонтерам та згуртованій команді організаторів, зокрема Валерії Сподаренко, Максиму Соколовському, Наталі Геренко, усе пройшло успішно. Початок індустріальним забігам покладено», — розповідає ідейний натхненник унікального забігу, розробник його маршруту, голова ГО «UBF», організатор «Залізної сотні» Денис Дубов.


За словами Дениса, під час підготовки не обійшлось без перешкод у прямому сенсі цього слова. За два тижні до старту знищили готову розмітку, тож маркування робили наново. А в переддень забігу виявилось, що один-єдиний заїзд на стартову галявину хтось засипав горами сміття. За кілька годин до початку змагань уночі довелося розкидати його лопатами, адже під’їхати туди неможливо.

Але все це позаду. Зараз купа схвальних відгуків від прихильників цього спорту, слів подяки від сповнених позитивних вражень учасників, які ставлять у пріоритет відвідування крутого заходу наступного року.


«Молодці! Я впевнений — це дуже хороша ідея. У Центральній і Східній Україні, по-моєму, аналогів не існує. Думаю, що захід буде затребуваний як серед звичайних бігунів, так і серед прихильників Trail running і навіть Skyrunning. Я впевнений, що в цього заходу велике майбутнє. Незвичність промислового ландшафту буде головною родзинкою», — зазначив Roman Fenomen.