Більшість голів ОСН та ОСББ стикалися з тим, що в уже встановлені контейнери для сортування кидають, на жаль, що завгодно. Саме тому вкрай важливо на цьому складному перехідному етапі інформувати мешканців будинків, розповідати, для чого сортувати і як.

Про ці та інші не менш важливі й актуальні питання говорили 30 жовтня під час просвітницького заходу «Популяризація сортування сміття», який відбувся в офісі «Центробуду» за активної підтримки управляючої компанії.

Європейським досвідом, зокрема Швеції та Польщі, ділились із працівниками «Центробуду» і головами ОСББ з різних районів міста ініціатор заходу, член Ради ОВГ Сергій Мариничев та активістка ГО «Спільна мета» Ірина Голоднова.

«Мені сподобалась дружня атмосфера, кожен міг висловитися, не було одного лектора, який щось нудно читав для решти, яка не відомо, чи слухала. Всі говорили про наболіле. Адже проблеми ОСББ нібито на вустах, але вирішуються вони в місті дуже повільно», — розповідає Сергій Мариничев.

Член Ради ОВГ, ідейний натхненник проекту управляючої компанії «Центробуд» Олександр Козаченко, який підтримав ініціативу Сергія Мариничева, зазначив: «Сьогодні ми бачимо це навіжене скидання сміття на майданчиках наших будинків. Люди не розуміють, що зі встановленими контейнерами робити. У мене у дворі стоїть решітка для пластикової тари, але туди кидають усе підряд. Я впевнений, що заходи з інформування населення про сортування сміття виховуватимуть культуру поводження з відходами, це згодом допоможе навести лад у дворах. Встановлені нами баки будуть використовуватися за призначенням, сортування зменшить об’єм сміття для утилізації, а це величезний плюс для екології міста».

Олександр переконаний, що управляюча компанія, яка безпосередньо працює з будинками по-новому, тримає високу планку — своєчасно приймає заявки, якісно виконує роботи, — як ніхто має бути зацікавлена у проведенні подібних заходів. Адже саме вона вже безпосередньо впроваджуватиме європейський досвід, переданий такими експертами, як Ірина Голоднова та Сергій Мариничев.