Насиченими виявилися ці вихідні для Об’єднання Відповідальних Громадян, адже ми все активніше підтримуємо різноманітні якісні та корисні заходи в Кривому Розі.

Наша організація завжди позиціонувала себе передусім як платформу, що поєднує різні структури й просто окремих небайдужих криворіжців заради якісних змін у нашому місті. От і цього разу нібито невеличка ініціатива — висадження 30 туй і берез у школі №10 — насправді має потенціал вирости в якісну та корисну довгострокову тенденцію. Нещодавно до нас звернулися представники колективу підприємства “СКИФ ИНВЕСТ”, які вирішили в межах «корпоративної благодійності» подарувати місту кілька десятків дерев. Як завжди, в подібних ситуаціях постає питання, як і де їх висадити, щоб від цього була максимальна користь і щоб за молодими деревами було організовано постійний догляд.

Проаналізувавши ситуацію в місті, ми запропонували скіф-інвестівцям зробити це на території однієї зі шкіл, адже саме там діти проводять дуже багато часу, тому кожне дерево буде дійсно потрібним. Необхідний заклад у Центрально-міському районі, де розташоване і підприємство, знайшовся швидко. Занедбана 10 школа, яку зараз старанно відбудовує молодий директор Артем Бондаренко з командою, радо відгукнулася на пропозицію. «Доки багато людей ще спали та пили ранкову каву, — розповіла потім вчителька цієї школи Наталя Литвин, — ми зробили важливу справу: на подвір’ї школи висаджені нові дерева! Школа, яку свого часу відстояли батьки, сьогодні наповнена відчуттям родинного затишку та свята. І тепер ця школа ще більш рідна мені, там росте дерево, яке я садила. Дякую всім причетним, ви робите вагому справу, ваша допомога неоціненна!»

А «причетних», навіть попри вихідний день, зібралося чимало — учні, їхні батьки, учителі й інші працівники школи, власне ініціатори акції зі “СКИФ ИНВЕСТ”, представники Об’єднання Відповідальних Громадян. Тепер усі вони спостерігатимуть, як зростатимуть «їхні» дерева, а школярі з педагогами доглядатимуть за туями та березами. Yury Dotsenko, один з керівників команди підприємства, яка подарувала школі ще й тенісний стіл, уже заявив, що ця акція стане початком їхньої постійної програми «Бізнес Майбутнє», у межах якої вони підтримуватимуть «заклади, де навчаються діти, які будуть нашим майбутнім», і закликав інших підприємців приєднуватися.

Об’єднання Відповідальних Громадян не сумнівається, що відповідальних підприємців у нас в місті достатньо, і готове й надалі бути містком, який об’єднує криворіжців заради реалізації подібних ініціатив.