15 вересня для учасників інклюзивного фестивалю «Почуй мене» було проведено екскурсію до кузні «Артіні» та на Червоні Озера.

З 1951 року у світі відзначають Міжнародний день глухих, основною метою проведення якого є привернення уваги до проблем людей з вадами слуху. У Кривому Розі близько тисячі глухих від народження людей, які за все життя жодного разу не чули звуків навколишнього світу. Під час екскурсії п’ятдесят учасників з вадами слуху змогли відкрити для себе новий Кривий Ріг, побачити його з іншого боку й торкнутись різноманіття культурних і краєзнавчих особливостей нашого міста.

Відвідавши кузню «Артіні», екскурсанти мали змогу зануритись у світ ковальського ремесла, дізнатись міфи й легенди, що оточують майстрів обробки металу. На завершення учасники відчули себе на місці ковалів і взяли участь у майстер-класі з виготовлення підкови. Після цього вони вирушили на прогулянку Червоними Озерами нашого міста. Особливо цікаво було дізнатись історію походження техногенного об’єкта, джерела його живлення й особливості забарвлення озера.


«Найближчим часом ми маємо на меті популяризувати промисловий туризм серед людей з вадами слуху, оскільки розуміємо, що вони перебувають в інформаційному вакуумі. Це дасть змогу розширити світ, у якому вони живуть», — розповідає організатор фестивалю Павло Поварко.

Фестиваль «Почуй мене» проводиться за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян та Інститут розвитку міста Кривого Рогу.