26 серпня близько 200 радушнянців переглянули кінострічки просто неба в рідному селищі. Захід, організований ГО «РадПортал – Сучасне Радушне» за підтримки культурно-громадський центр ШELTER+ та Об’єднання Відповідальних Громадян.

«Це надзвичайно приємно — дарувати людям радість та гарні емоції», — зазначила в коментарях заступниця голови РадПорталу Олександра Улятовська, яка активно допомагала втілювати в життя чудову ідею.

Сільські краєвиди, пахощі серпневих трав додали спільному перегляду особливої романтики. Та й не кожне місто може похвалитись такою кількістю глядачів!

Кіноменю склали короткі мультфільми і переможниця «Чілдрен Кінофест» — стрічка «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу». Окрім того, для дітей був організований Just Dance. Справжньою смачною родзинкою культурного заходу стали легкі невагомі хмарки солодкої вати, якими залюбки ласувала малеча.

Приємно вразила самих організаторів культура поведінки односельчан: поважне ставлення одне до одного, жодного алкоголю, усе цивілізовано, охайно, по собі люди залишили порядок і чистоту.

От вам і селище міського типу! Не чекали? То, може, європейськість зовсім не там, де її визирають, а десь поруч — у схованках, у незнаних шелтерах, у згуртованих селах, серед простих відкритих і щирих людей – чекає слушного моменту, нагоди, щоб заявити про себе і розлитися цілющою річкою по всій країні.

Станіслав Корнієнко, організатор численних фестивалів у нашому місті, один із авторів чудового проекту «Освітня піч», координатор «Джазу на даху», поділився своїми враженнями: «Учора разом з Костянтином Скибою їздили в Радушне допомагати гуртувати громаду, використовуючи такий інструмент, як кінопоказ. Захід перевершив усі мої сподівання. Хоч мені й довелося дивитися фільм “Моллі Мун і чарівний підручник гіпноз” учетверте, але той факт, що зібралося близько 200 людей — приїздили машинами, велосипедами та йшли пішки — мене надихнув. Була атмосфера пікніку, що зібрав надцятеро сімей. Дуже класна атмосфера — ніби свято сім’ї».

Радушнянці, так тримати!