Учора 5 серпня в парку 44 кварталу культурно-громадський центр ШELTER+ організував для усіх бажаючих першу гру в піклбол. Для нашого міста це зовсім новий вид спорту, хоч він стрімко розвивається в усьому світі.

Перебуваючи у Каліфорнії, співзасновник КГЦ ШELTER+ Юлій Морозов спробував зіграти в популярну там гру — процес захопив, і він вирішив надати таку можливість мешканцям рідного міста.

Третина учасників учорашньої вуличної гри були звичайними перехожими різного віку. Залюбки брали до рук ракетки і відбивали ними яскравий легкий м`яч зовсім малі діти. Відбувся перший у місті незапланований) чемпіонат з піклболу з першими ж переможцями.

Учив азам нової гри всіх бажаючих каліфорнійський чемпіон з піклболу в лізі 50+ Джеф Макфол, який подарував культурно-громадському центру перше професійне обладнання: «Для мене піклбол — важлива частина життя. Цей вид спорту, який стрімко розвивається в США, об`єднує людей різного віку, адже не потребує спеціальної фізичної підготовки і має прості правила».

Роман Морозов упевнений, що піклбол — не просто спорт чи гра, це передусім інструмент для формування громади, можливість проводити дозвілля корисно, доцільно використовувати громадський простір: «Ми маємо зрозуміти, що вулиця, парк — коли люди проводитимуть у них свій час цікаво — перестануть бути нічийними і сприйматимуться як продовження їхнього житла, яке не обмежується квадратурою квартири. Для цього потрібні фестивалі, ярмарки, вуличні театри, музиканти і спорт, які формують культуру життя в місті. Демократичний непрофесійний простий і доступний кожному піклбол з його недорогим обладнанням якнайкраще підіходить для цього.

Звісно, у Кривому Розі є спортивні школи, але порівняно з розвиненими країнами мало простих можливостей, відкритих майданчиків, платформ для занять. Тому розвиток альтернативних видів спорту, зокрема піклболу, є дуже актуальним».