Фото Dmytro Aliokhin

19 травня в КГЦ ШELTER+ відбулася презентація суспільно-культурного проекту UKRAЇNER, який, за словами автора проекту Богдана Логвіненка, з’явився з бажання розповісти про Україну світові. Але про Україну незнану, багатогранну — таку, якою її не побачиш у підручниках, путівниках, офіційних джерелах. Волонтери проекту, а їх близько 200, — це шукачі скарбів, особливих коштовностей — талантів, традицій, особистостей, невідомих місцин тощо. По містах і селах вони намагаються віднайти щось надзвичайне, приховане, чого немає в інших куточках країни і що варте насправді бути відкритим для загалу, що розкриває глибину нашої землі, її багатющої духовної скарбниці.

Фото Dmytro Aliokhin

«Ми мало знаємо одне про одного. Наш рух сповільнений, бо ми не знаємо, що навколо нас є дивовижні ініціативи, люди. Коли ми почали популяризувати Україну, самі зрозуміли, що не знаємо її, і зараз наново відкриваємо для себе», — Богдан Логвіненко.

Фото Dmytro Aliokhin

До речі, ШELTER+ виявився тією родзинкою в нашому регіоні, справжньою схованкою, яку визначили вартою уваги UKRAЇNER. Про центр та його діяльність було знято сюжет, який згодом побачить весь світ. Під час зйомок співзасновники ШELTER+ Юлій та Роман Морозови як завжди із захопленням розповіли про своє дітище, якому присвятили більше 10 років і яке продовжує плодоносити, даруючи місту нові проекти, об’єднуючи навколо талановитих людей, даючи можливість їм розкриватися.

Кривий Ріг — це 11-й регіон з 16 запланованих творчою групою експедицій. До уваги глядачів було представлено кілька готових сюжетів. Зокрема «Полтавщина без натурниці» подарувала купу позитивних емоцій та познайомила криворіжців з незвичайним скромним і веселим скульптором-самоучкою, який живучі вдалині від цивілізації, виставляє свої творіння просто на городі та який завдяки волонтерам проекту і 800 небайдужим людям потрапив до Греції. Але це окрема історія.

Фото Dmytro Aliokhin

Чекаємо з нетерпінням сюжет про наш ШELTER+ і дякуємо організаторам проекту, волонтерам за їхню кропітку важливу цінну працю, яка з-під землі дістає ті поклади, що формують харизму нашої країни!

Фото Dmytro Aliokhin