5–6 травня в культурно-громадському центрі ШELTER+ відбудеться унікальна для нашого міста «НЕпедагогічна конференція». Організатори – ОВГ, КГЦ ШELTER+Схованка. Партнерами виступили неурядова організація «Освітній експеримент» та ГО «Основи свідомості».

За словами координаторки конференції Олесі Романча, на відміну від педагогічних конференцій, які здебільшого трохи видозмінюють стандартну, звичну, далеко не всім дітям і батькам зручну, підпорядковану державі систему освіти, де досі ще по суті мало індивідуального підходу до кожної дитини, НЕпедагогічна конференція розкриє тему альтернативної освіти, більш гнучкої, де особистість дитини важливіша за нагромадження певної системи знань.

Про те, що систему освіти слід удосконалювати, реформувати, уже ніхто не має сумнівів. Усім також зрозуміло, що втілення реформ потребує часу. Питання в тому, що робити нині батькам та дітям — мужньо протистояти загальноприйнятим уявленням про освіту і педагогіку, недосконалостям звичайних шкіл, садочків, потерпати від недомодернізації, йти до освітнього закладу, озброївшись міцними нервами, чи шукати альтернативу, яка передусім забезпечить психологічний комфорт дитині.

НЕпедагогічна конференція покликана допомогти небайдужим активним освітянам і батькам зорієнтуватися в змінах, які відбуваються зараз в освіті — і України, і глобального світу, надихнути не боятися брати відповідальність на себе вже зараз, не боятися змін, а користуватися можливостями, які вони несуть.

5 квітня батьки (і вже бабусі й дідусь) з Канади з великим особистим і суспільним досвідом у царині домашньої освіти Джеральд і Бев Хюбнер та Стефані Джексон допоможуть розібратися з поки що ще досить рідкісним для України і особливо для Кривого Рогу явищем хоумскулінгу — навчання вдома, — покажуть його переваги і недоліки, допоможуть побачити сферу навчання дітей ширше і під іншим кутом.

Протягом цілого дня 6 липня учасники НЕпедагогічної конференції матимуть змогу почути 5 чудових людей і експертів у своїх галузях.

Микола Скиба надасть інформацію про зміни у світі й освіті, Валентина Мержиєвська розкаже про альтернативні школи, Анастасія Леухіна – про навчання вдома. Розкриє тему психологічної безпеки дітей Ксенія ОсадчаДіана Карпенко познайомить з проектом «Освітній експеримент».

Не зволікайте. Ще є трохи вільних місць. Щоб вирішити, яку форму навчання обрати для дитини, зрозуміти, як кожен може вплинути на зміни, треба прийти та послухати чудових спікерів. Щоб стати учасником конференції, потрібно зареєструйтесь за покликанням bit.ly/2CKKob3