Фото з сайту “Версії”

У час інтенсивного закуповування пластикової отруйної пам’яті у вигляді вінків співзасновник ДТКР Юлій Морозов укотре підняв тему особистого відповідального ставлення до довкілля.

Він нагадує, що Досить Труїти Кривий Ріг закликає містян схаменутись і переглянути свої погляди на згубну для екології традицію, яка сягає корінням радянщини, ушановувати пам’ять померлих штучними пластиковими вінками і квітами. Ці вироби починають шкодити навколишньому середовищу вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього найчастіше використовують нафтопродукти. Щороку тони пластику закопуються в землю, вивозяться на сміттєзвалища. Решту спалюють, у результаті чого отримуємо чималу додаткову порцію токсичних та канцерогенних речовин, зокрема діоксину.

Фото з сайту “Район”

До тих, хто вважає покладання мертвих квітів, які повільно вбивають живих, даниною відданої віри, звернулась із переконливою заявою сама церква через Криворізьку Раду Церков, яка доводить зворотне: «Купуючи пластмасові квіти й вінки, людина грішить проти ближнього, природи і Бога. Порушує заповідь “не вбий!”. Грішить проти Творця, завдаючи шкоди Його створінню. Чинить екологічний гріх, який кричить до неба».

Представники Екологічного бюро УГКЦ називають штучні квіти та вінки загрозою для довкілля, бо збільшення пластикового сміття пропорційне збільшенню захворювань на рак, алергію. Принесення смертоносної отрути на могили кваліфікують як вияв непошани до померлих. Головне прохання служителів церкви: ВШАНОВУЮЧИ ПОМЕРЛИХ — НЕ НАШКОДИТИ ЖИВИМ!

Юлій Морозов зазначив: «Зрозуміло, що ця проблема не настільки глобальна, як ті ж викиди АМКР, але допоки людина не почне з себе, із власних звичок і поведінки, вона навряд чи по-справжньому включиться в боротьбу з більш масштабними проблемами».

Зустріч Криворізької Ради Церков на тему “Екологічна позиція церкви”

На думку активіста, шанс на серйозні зміни в екологічній ситуації міста матимемо насамперед за умови відповідального ставлення до питань охорони і захисту довкілля.