28 березня в місті Корюків, що на Чернігівщині, співзасновник КГЦ ШELTER+ Роман Морозов долучився до когорти тренерів першого модуля освітнього проекту «Академія громадського активіста». Свою лекцію він присвятив темі лідерства та командній роботі.

Мета пілотного проекту Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування, що реалізовується в партнерстві з ГО «Альтернатива» та Корюківською міською радою, — залучити якомога більше молоді до активного громадського життя, виховати майбутніх громадських діячів.

Участь узяли представники молоді, які прагнуть знайти себе в громаді, мають бажання впливати на ефективні зміни в країні. Серед них — держслужбовці, школярі, громадські активісти, підприємці, молоді мами та тимчасово безробітні.

Під час своєї лекції, говорячи про основи лідерства, Роман Морозов зазначив: «Якщо ви хочете випробувати свої лідерські якості, то спробуйте стати лідером команди добровольців. Чому це важко? Справа в тому, що у ситуації з волонтерами у вашому розпорядженні немає важеля. Вам знадобиться кожна крихта лідерського таланту, щоб заохотити людей, які не чим не зобов’язані, зробити так, як просите ви. Якщо добровольці не захоплені, вони просто втратять інтерес. Якщо занадто на них тиснути, вони підуть. Якщо у вас недостатньо комунікаційних умінь, вони просто не побажають вас слухати і взагалі спілкуватися з вами. Якщо ви не зумієте заразити їх ідеєю планування, вони не будуть знати, куди рухатися і навіщо».

Учасники подякували Роману за його, як завжи натхненні, легкі для сприйняття — бо йдуть від серця — лекції.

«Перший модуль Академії громадського активіста пройшов на високому рівні. Емоційно, весело, інформативно. Було суперкруто. Дякую».

«Отримала велику порцію корисної інформації для саморозвитку… вразила робота у вашій команді, ви великі молодці, побільше б таких команд. Спасибі, Романе, за знання, за те, що ви ділитеся досвідом, заряджаєте правильною енергією. Все було супер, спасибі велике!»