Минулої суботи учасники тренінгу «Мамо, я в політику!» разом із Тарасом Юрченком підібралися до тем, вивчення яких остаточно здатне переконати мрійників і романтиків у тому, що справжня політична діяльність — аж ніяк не розвага і потребує глибоких, а не поверхових знань, може бути вкрай складною, по зубах лише тим, хто не пасує перед труднощами, прагне постійно розвиватись і вдосконалюватись.

Мова йшла про місцеве самоврядування та бюджетування, які на думку самого тренера, є базовими знаннями для тих, хто дійсно вирішив пов’язати своє життя із політикою, депутатською чи активною громадською діяльністю: «Важливо розуміти систему, у якій працюєш, добре розуміти, хто і за що відповідає, як взаємодіють різні гілки влади, як формується бюджет, який він у місті, чітко бачити, розвитку чого треба приділити більше уваги».

Обираючи таку тему, Тарас керувався, передусім прагненням виховати сучасних прогресивних політиків, які будуть кардинально відрізнятись від теперішніх зашкарублих та амебоподібних: «Як показує практика, деякі нинішні депутати, які СИДЯТЬ по 4–5 скликань, не можуть відрізнити звернення від запиту. Такого не можна допустити в майбутньому».

Співініціатор проекту «Мамо, я в політику!» Микита Водзянський зазначив, що Юрченко Тарас, з яким він працює в партії вже близько року вперше відкрився для нього як тренер, що на відмінно виконав свою роботу: «Тема була висвітлена конструктивно, цікаво, з добрими прикладами із власної політичної діяльності та діяльності партії — це дуже важливо».

Більшість з учасників, зокрема Дмитро Шевченко, зазначили, що матеріал був цікавий, корисний і водночас складний. Хавьер Маникшер подякував за організацію заходу та надану можливість обговорювати важливі питання і теми.

Учасниця Марина Полторацька поділилась своїми враженнями: «Це був той самий день, коли виникло найбільше запитань! На мою думку, це дуже добре! Усі слухачі були включені в роботу. Було бурхливе обговорення! Доповідач зацікавив всіх складною, але важливою для майбутніх політиків темою місцевого самоврядування та доступною мовою пояснив доволі тяжку особисто для мене тему бюджету! День був цікавий і продуктивний!»