31 березня в конференц-залі ОВГ пройшов п’ятий тренінг у межах проекту «Мамо, я в політику!»

Разом із Олександром Серьогіним училися, як уникати часових витрат, у яких закутках можна й треба віднайти час для відпочинку, як вирахувати крадіїв дорогоцінного часу та упередити їхні злочинні наміри).

Ні для кого не секрет, що справжнім політикам, тим паче початківцям часто катастрофічно не вистачає часу. Але, на думку тренера Олександра Серьогіна, уникнути дефіциту часу можна доволі легко, головне — навчитись ним керувати, а не просто поглинати.

До уваги учасників тренер, справжній експерт з часової економії запропонував кілька простих, але дієвих принципів керування незупинними секундами, хвилинами та годинами.

Важливе значення Олександр надає умінню концентруватись, не відволікатись на другорядне. За статистикою, дрібні відволікання займають 10% нашого часу. При складанні щоденного плану тренер радить ураховувати відпочинок та обіди, а після виконання певного блоку роботи, досягнення дрібних цілей на шляху до великої мрії радить пригощати себе порціями похвали і не нехтувати «проміжними» радощами.

Учасники дізнались, що іноді заважає виконати заплановане, а під час практичної вправи кожен склав список часопожирачів, як-от пусті розмови, паління, телефонні дзвінки, безконтрольне сидіння в соціальних мережах, навіть безлад на робочому столі.

«Ураховуйте географію та логістику планів, випрацьовуйте відчуття часу, контролюйте його та не давайте іншим контролювати ваш час», — головне, що мають запам’ятати не лише майбутні політики, а й усі охочі встигнути не поспішаючи.