10 березня в культурно-громадському центрі ШELTER+ відбудеться прем’єрний показ фільму «Посттравматична рапсодія», знятого режисером Павлом Когутом за однойменною п’єсою Дмитра Корчинського.

В епічній драмі, яка сягає глибини української історії та духовного життя, розповідається про бійця добровольчого батальйону Сашка, який вцілів після обстрілу під Іловайськом. Повертаючись до своїх, дорогою боєць зустрічає найнеочікуваніших супутників і ворогів, серед яких — видатні постаті з різних історичних епох.

Зйомки стрічки відбулися в максимально короткий термін: лише три дні знадобилися режисерові, щоб перетворити п’єсу на фільм.

Музика фільму звучить у виконанні заслуженого артиста України, кобзаря, лідера гурту «Хорея Козацька» Тараса Компаніченка. Серед пісень є й сучасні, і такі, що відповідають історичним періодам, представленим у стрічці.

Акторський склад «Посттравматичної рапсодії» рясніє бійцями добровольчих батальйонів та Збройних сил України. Артем Безверхий — учасник оборони Донецького аеропорту, боєць 81 десантно-штурмової бригади. Марат Сайфулін, Андрій Ватолкін, Олексій Середюк, Максим Михайлов, Олександр Тищенко, Юрій Горовець у 2014–2015 були бійцями добровольчих батальйонів «Свята Марія», «Азов», «Шахтарськ».

Анатолій Пашинін — відомий російський та український актор, який після початку російсько-української війни воює добровольцем на боці України (боєць 8-го ОБ УДА «Аратта»), та Юлія Тайра Паєвська (парамедик ASAP «Ангели Тайри») приїхали для зйомок з фронту.

Автор сценарію Дмитро Корчинський, актори Олексій Середюк і Марат Сайфулін брали участь у штурмі Іловайська в серпні 2014 року.

Режисер — Павло Когут
Сценарист — Дмитро Корчинський
Оператор — Сергій Смичок
Музика — Тарас Компаніченко
У ролях:
Назар Борушок
Анатолій Пашинін
Анатолій Гнатюк
Максим Зерко
Владислав Фуківський
Тарас Компаніченко
Ілля Кива
Юлія Паєвська (Тайра)
Віталій Чорний
Олександр Рудинський

Локація: Культурно-громадський центр ШELTER+
Коли: 10 березня
О котрій: 18:00

Вхід безкоштовний, але за попередньою реєстрацією: https://goo.gl/DQbLTB