перша криворізька конференція громадянського суспільства

Найбільш масштабною подією, організованою Об’єднанням Відповідальних Громадян, була Перша криворізька Конференція громадянського суспільства, що відбулася 11–12 лютого за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Подія зібрала близько двох сотень учасників і два десятки спікерів, які разом шукали нові сенси розвитку міста та країни. Робота конференції відбувалася у трьох секціях: «Чути», «Розуміти», «Долучатися». На «Чути» всі учасники конференції слухали виступ одного спеціального гостя у великій залі. На «Розуміти» розходилися по менших аудиторіях, де паралельно тривали кілька лекцій чи тренінгів — там учасники могли бути ближчими до промовців, поставити їм питання, посперечатися. На секцію «Долучатися» всі знову сходилися до великої зали, де відбувалися панельні дискусії — спілкування кількох спікерів на сцені з долученням учасників із зали. Серед спікерів — Павло Шеремета, Олександр Солонтай, Валерій Пекар, Євген Глібовицький, Євгенія Аратовська, Остап Єднак, Остап Стасів, Андрій Федотов, Андрій Зінченко, Олександр Агнаєв, Євген Глібовицький, Ірина Чулівська, Бенедикт Херрман та багато інших.

Також протягом року відбувалися інші освітні заходи — лекції Олександра Серьогіна «Кривий Ріг. Інновації як спосіб порятунку міста», Івана Іасючкова «Бюджет участі на прикладі Дніпра», Антона Доренка «Глобалізація», тренінг Нелі Лебідь «Лідерство в освіті», серія зустрічей Олександра Козаченка «Бізнес в Україні — відверто від практика», серія тренінгів з бізнес-освіти Олександра Серьогіна.

Активну підтримку від ГО отримали масштабні загальноміські події: День вуличної музики і 10-й Велодень, серія заходів з розробки «Концепції розвитку Кривого Рогу», фестиваль «Почуй мене» для людей з вадами слуху, Об’єднання Відповідальних Громадян доклало зусиль, щоб у місті відбулися яскраві кіноподії: дитячий тижневий «Чілдрен Кінофест», кінофест американського кіно «Незалежність», допрем’єрний показ знятого в Кривому Розі фільму «Червоний», кінофестиваль найкращих європейських фільмів про корупцію та 14-й Мандрівний фестиваль Docudays UA.

Об’єднання безпосередньо допомагало дітям: випускникам інтернатів, якими опікується Волонтерська платформа «Компас», були надані квитки на концерт гурту «Океан Ельзи», найуспішніша дитяча команда ХФК «Пенуел» відвідала кінопоказ «Піратів Карибського моря».

За активної участі Об’єднання Відповідальних Громадян була втілена в життя масштабна акція «Пакет добра», у межах якої сотні вихованців інтернатів отримали подарунки від звичайних криворіжців.

Яскравою подією листопада стала унікальна виставка «Комунізм і його епоха», організована в Кривому Розі за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу і присвячена 100-й річниці Жовтневого перевороту.

Протягом всього року в тісній співпраці з Об’єднанням Відповідальних Громадян були реалізовані численні проекті і проведені сотні заходів в рамках Культурно-громадського центр ШELTER+ facebook.com/shelterplus.ua. Також стабільно працювала, привертаючи увагу десятків тисяч глядачів, незалежна медіа-платформа Експерт-КР facebook.com/expertkr, засновником якої є ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян».

Фінансовий звіт ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян»

Завантажити звіт (файл PDF, 8Mb).