Після тримісячної перерви оновлений і дещо модифікований Магазин Добра знов розпочав свою роботу.

За словами Романа Морозова, відбулося його повне перезавантаження. Унікальний магазин був заснований ще 4 роки тому. Чудова ідея швидко почала втілюватися в життя. Люди охоче приносили вже непотрібні речі, частину з них віддавали напряму нужденним, решту продавала за невисоку ціну. На отримані кошти вдалося зробити чимало добрих справ, зокрема обладнати дитячі роздягальні шафами в протитуберкульозному відділенні 16 лікарні та в лікарні №8. Та згодом усе почало затихати.

На думку співзасновника КГЦ ШELTER+, не вистачало людини, яка б цим горіла. І ось така людина знайшлась та й не одна! Ірина Баліна, мама тринадцятирічного сина з аутизмом, уже давно виношувала ідею створення соціального підприємства для особливих дітей та їхніх мам: «Нашим аутятам після закінчення навчання нині є лише перспектива стати маляром-штукатуром або озеленювачем. А вони талановиті, кожен з них унікальний. Моя дитина, наприклад, сама навчилась читати. Розбирається в комп’ютерах. Хочеться в далекій перспективі забезпечити робочими місцями таких діток. Та й не лише їх, а їхніх батьків. Я підприємець, проте мамам дітей з інвалідністю переважно важко влаштуватися на роботу, адже вони потребують гнучкого графіку, часто виходять на лікарняний». У цьому магазині Ірина бачить перспективу і перший крок до здійснення своєї мрії. Вона звернулась до Юлія Морозова, який без вагань підтримав ідею.

До Ірини приєднались ще кілька мам дітей з інвалідністю. І розпочалося. За два тижні талановиті креативні жінки власноруч підфарбували, розмалювали, прикрасили приміщення Магазину Добра. В інтер’єрі з’явились цікаві елементи декору ручної роботи.

У магазині запроваджена система знижок для постійних клієнтів, є wi-fi.

Тепер окрім невеличкої, але затишної торгівельної зали працює кафе, є простір для відпочинку, проведення майстер-класів з вишивання, в’язання, бісероплетіння тощо. Також працюватиме фотозона. І бонусом стане відведена кімната для майстерні, де господині перероблятимуть старі речі, одяг. У цьому напрямку погодилась співпрацювати дніпровська дизайнерка Поліна Осокіна, яка згодилась підтримати розробку колекції наших майстринь, показ якої відбудеться в лютому.

Далі в планах виробляти предмети інтер’єру, елементи декору, розробляти речі для діточок з особливим потребами, наприклад ті ж самі мішечки для сенсорної інтеграції. Навіть про одяг та аксесуари для тварин не забули. Усе це можна буде замовити на сайті, телефоном.

Креативні волонтерки не просто горять, а запалюють інших. Вони не збираються зупинятися на досягнутому — є купа планів, ідей! Магазину Добра пощастило, він у надійних добрих материнських руках.

Усе це надзвичайно важливо для соціалізації мам аутят, дітей з інвалідністю. Адже вони разом зі своїми дітками часто випадають із загального руху, вибиваються з темпів сучасного життя, ніби відокремлені. Як зазначила Оксана Захарова, одна з волонтерок, тепер вони матимуть можливість працювати, приносити користь суспільству, робити добрі справи, не бути відірваними від решти світу, реалізовувати себе: «Ми будемо жити звичайним життям».