«Пакет добра» наповнився по самі вінця і схоже що цього разу навіть не вмістив усі подарунки). Замість запланованих 555 пакетів зібрали більше 600. До 7 січня помічники чи то святого Миколая, чи Діда Мороза, чи небесних янголів — волонтери платформи «Компас» роздадуть їх дітям-сиротам, тим, що не мають родин і якнайбільше потребують тепла та уваги. На відміну від минулого року, активісти не збиратимуть дітей разом, а завітають окремо до кожного в гості.


Координатор платформи «Компас» Ірина Полянська непідробно радо зауважила явну тенденцію: усе більше нових людей залучаються до акції та беруть участь у благодійній діяльності.

Цього разу акцію довелося завершити на день раніше, проте, — виявляється хвилю любові, віри, надії і доброти зупинити не так легко) — люди продовжували доносити подарунки.

Iрина Полянська: «Акція проводиться вдруге. 10 років поспіль як представники різних організацій ми опікуємося дітьми, що перебувають в дитячих будинках, інтернатах, навідуємо їх щотижня, звісно за традицією на свята дарували подарунки, які допомагали придбати спонсори. Та коли залишились без спонсорської допомоги, лідерський склад «Компасу», що нині є структурним підрозділом КГЦ ШELTER+, вирішив залучити громадськість. Прикладом для нас стали численні акції в США, коли люди збирають у коробки необхідні речі для дітей країн третього світу. Ми подумали — чому б ні?! І створили свій варіант, вдосконалений)»

Навіщо було так усе ускладнювати, адже можна зібрати кошти, закупити однакові подарунки десь на оптовій базі та розфасувати швиденько по пакетах. Яка мета акції? У чому сенс?

«Так, дійсно, це було б набагато простіше — закупити все одним махом у супермаркеті. Але так подарунок перестає бути особистим. По-перше, дітям, які в закладах, де й так багато шкідливої для індивідуальності однаковості (коріння її — з радянщини), надзвичайно важливо відчути себе особливими, отримати подарунок зібраний саме для них. По-друге, люди, які вирішили такий подарунок зібрати, проходять певний шлях: обирають вік дитини, вирішують, кому дарувати — хлопчику чи дівчинці, йдуть до магазину, залучають до цього близьких, якщо власна дитина такого ж віку, то питають у неї, чого б вона найбільше хотіла. Тобто включаються емоційно. Зібрані речі перестають бути матеріальною жертвою, наповнюються теплом, певною енергетикою».


Різдво, Новий рік для малих і дорослих — це завжди очікування дива та прекрасна нагода створити його власними руками. Усі, хто взяв участь опосередковано чи безпосередньо в акції, стали якщо не магістрами), то спеціалістами справжнього дива, і далі ланцюжком обов’язково передадуть свої знання та досвід добрих справ решті. ШELTER+, платформа «Компас» вітають з перемогою добра в передріздвяні дні!