Приходьте на передноворічну… ні, не ялинку), а «Рукавичку» — соціальну сатиричну виставу за участі людей з обмеженими можливостями. Захід проходитиме в рамках проекту «Київський діалог».

Вистава є результатом продовження інклюзивного мистецького проекту «Краще Разом», запровадженого зусиллями КГЦ ШELTER+ та Roundhouse і Lyric Hammersmith (Лондон, Великобританія) у червні 2016 року. «Краще разом» зібрав молодих людей з інвалідністю і без, надавши молодим людям з інвалідністю доступ до мистецтва, водночас згуртувавши громаду.

За словами співзасновника ШELTER+ Романа Морозова проект був задуманий як короткотривалий, планів продовжувати його не було. Він також зазначив, що після знайомства з чудовими людьми — на візках, з ДЦП, синдромом Дауна, незрячими чи з вадами слуху, — побачивши як змінюються їхні життя, які набувають сенсу, як почали палати очі цих дівчат і хлопців, які з радістю долають себе — проект вирішили продовжити: «Ми заріклися починати нові довготривалі проекти. Бо і так забагато взяли на себе. Бо розуміли, що знаходити волонтерів на таку дуже непросту і специфічну роботу буде важко. Але як ти їм скажеш «ні»? — «Всьо. Повертайся в свій замкнений тісний світ»?!

Завдяки команді ШELTER+ під керівництвом режисерки Євгенії Морозової проект не припинився і продовжує жити.

Сьогодні «Краще разом» — це постійно діюча театральна трупа, де артисти з інвалідністю працюють разом зі здоровими артистами-початківцями, створюючи якісний, ексклюзивний і абсолютно нетиповий для України продукт. Прем’єра «Рукавички» навесні довела, що це варто дивитися не просто «із жалю». Це цікаво, незвично, яскраво і повчально.

Надихаючись українською творчістю і казкою «Рукавичка», обурюючись бездіяльністю політиків і пасивністю співгромадян, підживлюючись українськими народними мелодіями та піснями ДахаБраха, ONUKA і DagaDana, поєднуючи унікальність людей із синдромом Дауна і хореографію, людей на інвалідних візках і сатиричні тексти – так, за словами творчого колективу, було створено «Рукавичку».
«…Узяли ми казку народну, потішну,
Та сенс цього разу побачите інший…»

Соціальну сатиричну виставу «Рукавичка» можна буде побачити в ПК ім. Б. Хмельницького 17 грудня о 16:00.

ЦІНУ НА КВИТОК глядач визначає сам! Ви платитите стільки, скільки можете і хочете інвестувати в подальший розвиток інклюзивного мистецького проекту «Краще разом».