Нещодавно в готелі «Аврора» було відкрито експозицію «Комунізм і його епоха» Ґерда Кьонена за редакції Федерального фонду опрацювання наслідків диктатури СЄПН та Німецького історичного музею, яку згодом городяни могли переглянути в ТРК «Сонячна галерея».

Серед відвідувачів опинились представники школи №111, які вирішили запросити виставку до свого закладу, щоб дати можливість усім учням познайомитись з правдивою історією, дізнатися більше про страшні наслідки втілення комуністичних ідей не із сухих фраз підручників, а з професійно підготовленої експозиції. Учителі разом з адміністрацією звернулись до організаторів виставки по допомогу в цьому, і ті з великим задоволенням відгукнулись.

З 30 листопада по 1 грудня в навчальному закладі було облаштовано 25 плакатів з двома сотнями фотографій і документів сучасної історії, які ретроспективно зображують підйом і падіння комунізму. Окрім того свідомі вчителі, зокрема історик Жанна Бабенко, які точно не страждають за СССР і ставлять на меті виховувати справжніх патріотів, показувати учням історичну правду, підготували цілу групу гідів з числа учнів 11 класу (Владислва Прокопчук, Захар Парація, Аліна Павлиш, Ганна Мартиненко), які допомагали донести інформації виставкових матеріалів до відвідувачів.

Також до закладу на запрошення адміністрації навідались майбутні випускники КЗШ №32 разом з учителем історії К.Нежигай та учні КЗШ №61 разом з учителем історії Н.Горак Учителі на базі виставки провели уроки за програмою курсу «Всесвітня історія».

За словами директора школи Світлани Берднікової, відвідувачі виставки зазначили, що великий період життя країни і суспільства влучно подано за етапами та напрямками в стислій формі, звернули увагу на використання історичних джерел (фото, фрагменти документів). Інтерес учнівської молоді також викликала можливість перегляду відеофактів завдяки QR-кодам, розміщеним на стендах. Дорослі відвідувачі мали змогу згадати радянську добу і за власними спогадами.

Адміністрація школи подякувала Об’єднанню Відповідальних Громадян за надану можливість перегляду виставки на базі закладу та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

Відповідальні вдячні вчителям та адміністрації закладу за свідомий підхід до виховання майбутнього покоління, за ініціативність і бажання прищеплювати дітям справжні цінності.