Малесенький чотиримісячний Ілля разом із мамою Анною Атаманчук та Ольгою Костіною, які нині входять до складу ініціативи «рівні у кривому», став учасником Міжрегіональної конференції «Жінки — лідери змін в місцевих громадах».

Може, стиль й вимагає про немовля в слінзі, що з молоком матері всмоктує найкращі ідеї рівності, толерантності, говорити десь у кінці посту. Та є виправдання. Чи не заради нього та інших немовлят, їхнього щасливого майбутнього весь цей рух — усілякі конференції, панельні дискусії, спільною метою яких є створення справедливого суспільства, де люди рівні у своїх правах, де відсутні будь-які прояви дискримінації?

Чи не є поведінка його активної рішучої цілеспрямованої мами підтвердженням того, що жінка повинна мати вибір: повністю віддавати себе родині й зосередитись лише на домашніх справах чи бути активною, брати участь у суспільно-політичному житті?

Мама з дитиною на руках на міжрегіональній конференції — це не спонукання до дії чи приклад для наслідування. Це символ справжньої свободи вибору, рівності, права кожного бути лідером незалежно від статі, заклик діяти згідно зі своїми внутрішніми бажаннями, а не відповідно до того, що диктують стереотипи.

Організована БФ «Рівність і взаємоповага» міжрегіональна конференція стала продовженням дискусії навколо питання про жіноче лідерство в Україні. Перед цим у межах проекту «Жінки — лідери змін в місцевих громадах» було проведено 15 інтерактивних тренінгів, які вчили, мотивували жінок до керівництва та соціальної відповідальності на місцевому рівні.

Під час панельної дискусії про результати проекту пройшла міні-презентація регіональних проектів, які отримали гранти від благодійного фонду. Окрім цього, аналізували решту проектів, з’ясовували, чого не вистачило, розставляли пріоритети на наступні конкурси, отримали інформацію про способи отримання грантів тощо.

За словами Анни, серед спікерів була єдина жінка з інвалідністю, яка попри фізичний стан вразила своєю, активністю, потужністю. Наразі Уляна Пчолкіна є директоркою МБФ «Волонтерське об’єднання «Крила», головою правління ГО «Права людини», членкинею правління ГО «Група Активної Реабілітації».

Їдучи до Києва, з маленьким пасажиром), вивчаючи питання жіночого лідерства, членкині ОВГ Ольга Костіна і Анна Атаманчук не забули і про не менш важливе — збереження екології. Звичайні кухлики, узяті активістками замість десятків пластикових стаканчиків — простий дієвий невитратний спосіб принести користь довкіллю.