Тренінг для журналістів і не тільки «Зйомка на мільйон: відео як ефективний інструмент залучення аудиторії», що проводиться за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, дав ще одну унікальну можливість поспілкуватись з цікавою особистістю, журналістом, відеоблогером Богданом Кутєповим.

Годі знайти людину, що з таким запалом, любов’ю ставиться до своєї справи, людину з неймовірною здатністю притягувати увагу до себе і водночас розчинятись в аудиторії, заповнюючи своєю невичерпною енергію весь простір навколо. Таким Кривий Ріг побачив дружнього, усміхненого, природного, щирого і відвертого Богдана.

Складалося враження, що всі пристрої в руках журналіста (чий диплом з відзнакою досі припадає пилом десь в архіві альма-матер): від диктофону до селфі-палки — це магічні предмети, з допомогою яких майстер створює «живі», «життєві», «правдиві» відео, стріми, репортажі одним кадром, блоги, мініфільми, від яких важко відірвати очі.

Проведений з ним час нагадує професійно змонтоване якісне відео, що складається лише з цікавих і пізнавальних інформативних сюжетів, без зайвого. Хоча сам блогер надає перевагу сирому відео без монтажу.

Під час практичного заняття, майстер-класу зі зйомки в прямому ефірі (прямої трансляції), Богдан зазначив, що стрім — це взаємодія з людьми, те, що не може дати жодне відео.

Золоті правила зйомки стріму — горизонтальний кадр, постійна картинка, назва стріму та належне джерело звуку.

Говорили про переваги зйомки телефоном, попрацювали з додатками оперативної зйомки та редагування, які журналіст уважає найбільш зручними на тепер.

Респект і уважуху), схвальну оцінку режисерського таланту отримав від Богдана Кутєпова оператор Експерт-КР, режисер стрічки «Деня Два Два Девять» Микола Пастико: «Працює точково, відчуває настрій».

Фото Експерт-КР

Присутні не встигли отямитися, як з легкої руки професіонала на позитиві без умовлянь і попередження) взяли участь у зйомках спонтанного стріму. Це саме та магія, якої досягає, за словами Богдана, людина, що не думає про монетизацію відео, а «просто йде за історією».

Саме за таким принципом було знято документальний фільм Богдана Кутєпова «Життя і Смерть у Гуцулії» та інші.

Тренінг сучасного блогера, що цитує Сковороду і сповідує його ідею спорідненої праці, не залишив байдужим нікого. Без сумнівів після спілкування з Богданом серце кожного набуло форми усміхненого смайла, а запасів позитиву і натхнення вистачить ще надовго.

Єдиним шляхом до вдосконалення і саморозвитку Богдан вважає постійну практику, а запорукою успіху — любов до професії: «Ми не навчимося того, чого не любимо. Якщо ви не любите своєї справи, ви — нещасна людина, а значить, не зможете зробити щасливими інших».

Простий рецепт створення відео на мільйон: «Не треба втручатися, фільмуємо і фіксуємо. Важливо, не як ви знімали, а що. І головне — відео має дихати».