Дослідниця Анна Ємельянова продовжує дивувати своїми перемогами. Цього разу активістка виграла шеститижневе професійне стажування Professional Fellows Program від Американських Рад (10.10–17.11, Бостон, США) і долучилася до 60 щасливчиків з 18 країн, серед яких Грузія, Молдова, Азербайджан, Лаос, Індонезія та, звісно ж, Україна.

Дізнавшись про радісну новину, Анна поділилася емоціями на сторінці у Фейсбуці : «Я настолько рада и счастлива, что сложно передать: «Сижу-стою-еду, наблюдаю за людьми и просто радуюсь своей маленькой победе».

Після подання документів Анну Ємельянову запросили на співбесіду до Києва. За певний час листом повідомили про вигране стажування. Подаючи документи, Анна сподівалась на позитивний результат, проте була незадоволена собою після співбесіди. Їй так багато хотілося розповісти, але думки плуталися, що в якийсь момент уже почала сумніватися в перемозі. Та згодом відпустила ситуацію й отримала ось такий сюрприз.

Учасники стажування ознайомились з основами законодавчого процесу в Сполучених Штатах, мали можливість попрацювати в місцевих радах штатів, зануритися в місцеву демократію, законодавчий процес та учасницькі інструменти. Закінчилось усе загальним конгресом у Вашингтоні.

Анна прочитала невеличку лекцію про Україну для міжнародних студентів Бостонського університету, торкнулась улюбленої теми про електронне врядування.

Дослідниця мала надзвичайно цікаві й корисні зустрічі з юристами американських компаній Richard Wheeler та Jon Macedo, з якими обговорила правові перспективи е-послуг в США, юридичну систему штатів.

Після завершення навчання отримала не лише важливий, а й найбільший за розміром сертифікат, який тільки мала).

«Мені випала щаслива нагода побачити наочно приклад якісного законодавчого процесу іншої країни з високим рівнем демократії, що надзвичайно важливо для подальшої роботи в напрямі розбудови України. Сподіваюсь, така практика допоможе мені стати на крок ближче до мрії створювати досконалі життєздатні закони, які допоможуть людям краще жити!»