Інклюзивний мистецький проект «Краще разом» БФ Шелтер Плюс номіновано на конкурс Social Project Awards, мета якого — популяризувати соціальні проекти і талановитих громадських діячів, які формують майбутнє країни.

«Краще разом» покликаний надихнути людей з інвалідністю і без співпрацювати разом, залучивши їх до спільного мистецького театрального проекту з подальшими виступами для широкої аудиторії.

Об’єднавши молодих людей з фізичними вадами і без, ми покажемо суспільству, що творити може і має право кожен. Проект передусім спрямований на побудову зв’язків між людьми та забезпечення їхньої співпраці.

Створюючи «Краще разом», автори керувались засадами Конвенції про права інвалідів, якою визнається право кожного інваліда на повагу його фізичної, психічної цілісності на рівні з іншими.

У нашому місті, на жаль, засади Конвенції не дотримуються. Максимум, на що може розраховувати «не така» людина, – це співчуття. Автори проекту прагнуть подолати дискримінацію та виключення із суспільного життя людей з інвалідністю, які також заслуговують на повагу.

Проект «Краще разом» уже зарекомендував себе. Нині люди із синдромом Дауна, аутизмом, ДЦП, вадами слуху, зору, на інвалідних візках зустрічаються щотижня разом з акторами і танцюристами, виступають на одній сцені. Уже з аншлагом показали 3 вистави.

«Рукавичка», яка пройшла в нашому місті влітку стала найбільш масштабною інклюзивною виставою і нині є найкращим прикладом утілення проектів із соціальної адаптації людей з обмеженими можливостями.

Підтримати важливий проект ви можете, проголосувавши на офіційному сайті за посиланням http://awards.org.ua/2017/10/06/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%BC/

До завершення голосування залишилось 16 днів. Не зволікайте – кожен ваш голос може стати вирішальним!

ЯК ГОЛОСУВАТИ

Перейдіть за посиланням, авторизуйтесь на сайті за допомогою Facebook та натисніть на «вподобайку» (сердечко) біля проекту «Краще разом» або перейдіть за посиланням натисніть «голосувати» і авторизуйтесь за допомогою Facebook.