10 листопада в Криворізькому національному університеті презентовано актуалізований переклад книжки бельгійця Жюля Кордевінера про залізорудне Криворіжжя межі ХІХ — ХХ століть, виданої 1903 року в Парижі та Брюселі. Участь у заході взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгії в Україні Люк Якобс, який до того ж спільно з представниками Дніпропетровського національного музею імені Яворницького відкрив виставку про бельгійські інвестиції в Україні початку ХХ століття.

Для журналістів Експерт-КР посол дав ексклюзивне інтерв’ю. Спілкувалася з ним літераторка Ольга Гончар-Хвостова, яка поцікавилась зокрема, як змінилось українське суспільство за останні три роки.

Відповідь Люка Якобса сповнена оптимізму й віри в Україну: «З’явилось більше довіри, українське суспільство суттєво консолідувалось, я спостерігаю, що побільшало єдності між українцями, зокрема в баченні майбутнього: як самої України, так і українського суспільства. Отже, в українському суспільстві є спільні цінності та орієнтири щодо майбутнього».

Він також зазначив: «Такі настрої та відчуття мають відображатися в політиці. Ми бачимо, що політичний клас зосереджений на тому, що здатне змінити майбутнє країни. На політичному та економічному рівні це величезний будівельний майданчик. Багато чого зроблено, чимало нових інституцій створено. Багато змінено в законодавстві, і це вражає. Треба подбати, щоб ці інституції діяли і щоб працювали нові закони».

Коли цікавишся історією свого міста, літературою, можеш потрапити на презентацію книги, а там можна познайомитись з Повноважним Послом Королівства Бельгії, а якщо пощастить, як-от журналістам Експерт-КР, він вам дасть ексклюзивне інтерв’ю).

Цікавтеся багатою історією свого міста, досліджуйте, читайте. Щоразу знайомства з послами не обіцяємо, але усвідомити себе частиною рідного краю, глибше зрозуміти його потреби і віднайти можливості зробити його кращим гарантуємо. Пам’ятайте — що більше пізнаємо, то більше любимо.