Член ОВГ Олександр Серьогін продовжує тренувати нове покоління бізнесменів. 7 листопада в ШELTER+ пройшло друге заняття з серії «Бізнес мислення – націленість на результат».

Що таке критичне мислення, чим відрізняється місія від цілі, які існують інструменти перевірки реальності цілі, який алгоритм її постановки – на ці та інші питання відповідав автор теорії результативного мислення, спеціаліст з кретивного управління бізнес-процесами.

Теорію Олександр підкріплював яскравими прикладами з життя. Демонстрував, як на практиці застосовувати отримані знання.

На початку лекції пригадали, про що говорили на минулому занятті — така собі актуалізація опорних знань — адже теми циклу тренінгів взаємопов’язані й у кінцевому результаті мають збагатити учасників цілою системою знань, навчити результативно мислити.

Залишаючись вірним своїй спокійній невимушеній манері викладати матеріал, Олександр не лише розповідав, але й уважно слухав учасників, які ставили свої питання, відповідали на питання фахівця, адже серед них них були не лише початківці, а й досвідчені бізнесмени, менеджери проектів, маркетологи, представники різних сфер бізнесу – від виробництва до інтернет-магазинів.

Олександр Серьогін наголосив на важливості постановки цілі, пояснивши, чому багатьом це важко робити: «Ставити цілі складно, бо це завжди вибір, намагання спрогнозувати майбутнє, а отже, невідомість, яка лякає. Простіше порсатись у проблемі, смакуючи її з усіх боків, бо для мозку – це щось відоме. Та не приймаючи рішення, ми втрачаємо колосальну енергію. Досягнення цілей – це рішення проблем. Водночас, щоб сформувати ціль, спочатку треба визначити проблему».

Займаючись з 90-х років психологією, маючи багатий досвід спілкування з різними людьми, Олександр застеріг, що недосягнення цілей надзвичайно демотивує. Щоб такої проблеми не виникало, краще визначати не точку досягнення, а область, що дозволить корегувати свої дії. Конкретну мету радить ставити лише в тому випадку, коли її можна розрахувати.

Програміст Олександр Мішин, один з авторів нещодавно презентованого проекту щодо облаштування електронного запису до лікаря, зазначив: «Тренінги цікаві. Деякі речі допоможуть в майбутньому, зокрема вміння визначити проблему, знайти рішення, поставити ціль. Отримав цінні знання про принципи вирішення задач і просування до мети».