«Не побоюся сказати, що це єдиний український письменник, який фантастично і натхненно «продає» те, чим живе», — голова ОВГ Ірина Роїк про Макса Кідрука та його презентацію книги «Не озирайся і мовчи», що пройшла у КГЦ ШELTER+ 4 листопада.

Ідеться про містичний роман з елементами трилера та соціальної драми, що зачіпає проблему спілкування між батьками та дітьми, дитячої жорстокості та підліткового бажання втекти від реальності.

Події роману розгортаються довкола чотирнадцятирічного Марка, який у школі є об’єктом постійних цькувань і знущань. Знайомство хлопчака із Сонею приводить його до місця, що зупинилось у часі, де можна сховатись від своїх життєвих негараздів. Однак ця місцина є осередком набагато страшніших речей.

Макс Кідрук увійшов до короткого списку премії «Книга року ВВС 2016». Його твори перекладені польською, російською, німецькою та чеською мовами. Про особливості роману говорить так: «Там, де непідготовлений читач бачить містику, я опираюсь на реальні наукові теорії».

Автор книги — український письменник, мандрівник, який побував у більше 30 країнах світу, інженер-енергетик за освітою, — за словами Станіслав Корнієнка, точно підвищив ерудицію глядача.

Талановита презентація, на його думку, була дійсно своєрідною і нестандартною, одразу викликала бажання прочитати книгу.

Літераторка Ольга Гончар-Хвостова подякувала Сергію Шульзі за організацію заходу. Про твір говорить коротко, але влучно: «Моторошно, невідривно, сильно».

Усі присутні із непідробною цікавістю слухали розповідь молодого талановитого письменника про мандри, про історію створення книги.

Увагу членкині ОВГ Ольги Костіної привернуло філософське питання, яке досліджує письменник в одному з презентованих творів: що первинне — мораль чи релігія?

Яскрава неповторна презентація, яку в коментарях вдячні слухачі назвали найкращою, передувала також досить креативному експериментальному кінофесту «100 фільмів за 100 хвилин», який пройшов того ж дня.

ШELTER+ — це місто в місті, де плекають освіту, шанують науку, популяризують літературу, знайомлять з новинками кіноместецтва, дбають про майбутнє покоління, створюють усі умови для розвитку і окремої людини, і суспільства.