4 листопада знаннями з ораторського мистецтва поділився відомий журналіст, автор і ведучий програм на телеканалах 1+1, Інтер, СТБ Костянтин Грубич. Тренінг проходив у рамках проекту «МедіаЕксперт» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Для багатьох Костянтин асоціюється з ток-шоу «Вибрики», програмою «Знак якості», наразі він веде YouTube-канал «Смачна країна». У професії вже більше 30 років, а популярність та любов глядачів до журналіста прийшла після авторської програми «Не всі вдома».

Завдяки природній харизмі, легкості й простоті в спілкуванні, умінню бути близьким до людей, за чим ховається високий професіоналізм, усі домогосподарки, бабусі вважають його своїм, якщо не другом, то добрим знайомим. Йдучи незнайомим селом у пошуках сюжету Костянтин може з будь-якої хати почути: «О, Костю, а шо ти тут робиш?»)

На думку Костянтина, головне — навчитися бути самим собою, зберігаючи при цьому захисну оболонку, важливо знайти баланс між тим і тим. Будь-який фальш – це витрачений час. Цінність ведучого, оратора, журналіста вимірюється рівнем довіри, тому нещирі люди в цих професіях довго не протримаються, і точно не ввійдуть в історію.

Знайомлячи зі складовими ораторського мистецтва, зазначив, що спілкування – це диво. І завжди інформація буде краще сприйматися через людину.

Активний амбіційний ще змалку лектор уже в 5 класі після командира пошукового загону пішов на підвищення — став директором музею бойової слави). Автор дисертації, присвяченої технології створення кулінарних програм, розповів, як став раптово навіть для самого себе доктором філософії, хоча чесно зізнається, що таким себе не вважає.

Фото Dmytro Aliokhin

Вступаючи на факультет журналістики, про кар’єру телеведучого не мріяв, планував максимум бути кореспондентом місцевої газети «Комсомолець Полтавщини». У відборі до телегрупи взяв участь так би мовити заодно, як говорить жартівливо Костянтин — спрацював стадний інстинкт: «Усі пішли, і я пішов». Тепер не може себе уявити без телебачення: «Я щасливий, знаю багато відомих людей, було багато цікавих проектів».

Те, що потрапив до Кривого Рогу на тренінг у якості ведучого, вважає долею. У місті вдруге, але вже знає, що таке Социк) і де купити насіння.

Наше місто, за словами Костянтина Грубича щедрим на журналістські таланти. Дав оцінку ЗМІ у Кривому Розі. Відверто говорив і про їхні плюси, і про мінуси. Експерт-КР назвав найбільш незалежною медіа-платформою в місті.

Найважливішим фактором успіху професії визначив відсутність страху й уміння визнавати свої помилки.