Нестандартний кінофестиваль «100 фільмів за 100 хвилин» обійшовся без жертв). Як повідомили організатори, усі глядачі, що відбулися легким шоком, вижили й навіть аплодували).

За словами координатора заходу, Станіслава Корнієнка, автори екстремально коротких стрічок смішили, іронізували, змушували сумувати. Були тут і мелодрами, і хорори, і чорні комедії.

Станіслав розповідає, що відчув цілий калейдоскоп емоцій, які коливали від «що за фігня» до захвату: «Важко було обрати фаворита серед такого різноманіття, але стрічка “Пам’ять” усе ж таки зачепила найбільше».

Артхаусні стрічки торкались і гострих соціальних аспектів, і глибоких питань внутрішнього світу людини.

Більшість фільмів є експериментальною анімацією, як-от стрічка Микити Лиськова про просвітленого зеленого хробачка, який настільки виріс у власних очах, займаючись медитацією, різними практиками), що метеликів почав називати тварями, які заважають йому жити, забувши про справжні духовні цінності.

У країні фестиваль триватиме ще до 7 грудня. Про результати розкажемо згодом, але про головний результат можна сказати вже зараз: завдяки таким заходам криворізький глядач не стоїть на місці, разом із сучасними режисерами йде уперед, експериментує, шукає і знаходить.