Ольга Костіна активно реалізує масштабний партнерський проект «Я сортую з «Чистим містом», розпочатий у 2016 році ГО «Чисте місто-КР». Цього разу відбулася зустріч у Криворізькій гімназії №91.

Активістка веде просвітницьку діяльність серед учнів шкіл міста, розповідає дітям ази сортування сміття, пояснює, наскільки це важливо для збереження екології. Членкиня ОВГ повідомила, що в планах охопити всі школи міста, а їх понад 130. Зараз йде робота у 13-му закладі. Загалом, за словами Ольга Костіна, на школу йде один тиждень, адже інформація подається окремо для старшої та молодшої шкіл з урахуванням вікових особливостей дітей.

Зі спостережень активістки, що молодші діти, то більшу готовність діяти демонструють. Вона також зазначає: «Говорити про сортування мало, слід створювати умови для нього безпосередньо в закладах освіти». Окрім питань, які задовольняють дитячу цікавість, — як-от: на що перетворюється сміття після переробки, — учні ставлять практичні й слушні питання: чому на подвір’ї відсутні баки для сортування.

У зв’язку з цим ЗПП «Чисте місто» надало безоплатний комплект смітників для роздільного збору сміття для шкіл, які висловили бажання співпрацювати.

Фото з сайту “ЗПП Чисте місто”

6 шкіл нашого міста зрозуміли, що роздільний збір сміття – це ще й економічно вигідно. Так, наприклад, у КЗШ №37 менш ніж через два місяці після інформаційних зустрічей учні та учениці здали сировини на 5 143 грн. За отримані кошти було придбано 133 підручники для молодшої школи.

Фото з сайту “ЗПП Чисте місто”

КЗШ №15 в результаті плідної співпраці отримала 2461 грн, які вже йдуть на озеленення шкільного подвір’я й надалі йтимуть на благоустрій шкільної території.

Ольга Костіна радіє результатам і зазначає: «Попереду ще дуже багато роботи, зустрічей — і зірваний голос, втома не можуть стати на заваді великої справи».