Організатори молодіжного форуму DOBRE DAY для громад запросили Романа Морозова бути спікером для дніпропетровської та харківської громад в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Форум, що пройшов у Дніпрі 26 жовтня, об’єднав молодь від 16 до 35 років з активною позицією, не лише зацікавлену, а й готову змінювати свої громади на краще.

Роман Морозов показав на прикладі КГЦ ШELTER+ дієву модель того, як слід працювати в ОТГ, щоб досягти результатів. За його словами, це був мотиваційний виступ на основі реальної історії успіху – говорили про досвід і цінності Ш+.

Своїми враженнями поділився один з юних активістів: «Після вчорашнього дня я зрозумів багато всякої всячини: проекти, праця в групах, як швидко знаходити спільну мову… А після вчорашнього виступу я зрозумів, що можу багато чого зробити. Якщо хочу щось змінити, то розпочну із себе!!!»

За словами Романа, після повернення до своїх ОТГ учасники матимуть змогу втілити ідеї в повноцінні молодіжні проекти та заручитися підтримкою громади, як уже роблять учасники перших молодіжних форумів, що вже реалізують проекти розвитку громад на місцях.

На думку співзасновника  ШELTER+, такі заходи сприяють налагодженню контактів серед молоді з ОТГ різних областей, а отже, дають можливість обмінюватись корисним досвідом одне з одним.