Юлій Морозов і Роман Козлов долучилися до панельних дискусій Форуму відповідальних людей, який пройшов у нашому місті 21 жовтня за ініціативи Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ та зусиллями співорганізаторів «Об’єднання Відповідальних Громадян», «ВАТРА. Простір щирого спілкування», «Жіноча Сотня м. Кривий Ріг».

До заходу актову залу ДонНУЕТ прикрасили авторські світлини членів Спільноти криворізьких фотографів. Організаторам удалося об’єднати доволі різнорідну аудиторію: громадських діячів, політиків, небайдужих громадян, урядовців, освітян, представників церкви, – що дало можливість розглянути теми дискусій дійсно з різних поглядів і віднайти спільне. Спілкування видалося живим, невимушеним, із легкими доречними жартівливими нотками, які активізували бесіду й не відволікали, налаштовували на позитив.

Говорячи про цінності, Роман Козлов зазначив: «Наша молодь не хоче організовуватись і брати відповідальність не тому, що не має цінностей, а через те, що звикла бачити за усілякими організаціями симулякри: симулякри студентського самоврядування, громадських об’єднань, політичних партій», – і здивував присутніх промовистим прикладом: у Кривому Розі нині зареєстровано понад 600 громадських організацій, але з них реально діючих – з півсотні, а таких, де більше трьох людей, – кілька десятків.

Саме симулякри минулого і з минулого, які пронизують нас, за словами Романа Козлова, здатні знівелювати будь-які цінності.

У суспільстві, де відбуваються постійні зміни, на думку Юлія Морозова, обов’язково слід планувати, дивитись на кілька кроків вперед: «Навчитися стратегічному плануванню нині не важко, але цього недостатньо. Маємо прийняти рішення бути готовими свідомо програти завтра заради післязавтра. Тож мусимо постійно робити такий вибір, щоб завтра був шанс обирати не між поганеньким, але прийнятним, і дуже поганим, а між хорошим і дуже хорошим. Тоді будемо змагатися ідеями, які лише сприятимуть розвитку країни».