9 жовтня співзасновник Об’єднання Відповідальних Громадян Юлій Морозов виступив з промовою на підтримку акції «Досить приховувати правду», організовану коаліцією «Досить труїти Кривий Ріг» через відсутність реакції АМКР на заклики містян дотримуватися екологічного законодавства.

Активіст одразу спростував думку, що мітинг проплачений і зробив офіційну заяву, що готовий виходити на дебати будь-якого рівня з ким завгодно, щоб це довести.

Юлій підкреслив, що на меті організаторів акції та її учасників не стоїть зміна власника підприємства чи його закриття. Єдине чого вимагають люди — змусити головного забруднювача міста суттєво зменшити кількість шкідливих викидів у повітря, тим більше, що ресурси АМКР, надані йому кредити дозволяють це зробити сьогодні й негайно.

Юлій Морозов також зазначив, що в нашому місті є тисячі небайдужих людей, які підтримують рух ДТКР, про що свідчить і розголос акції у Фейсбуці, і кількість символічних аватарок з атрибутикою руху. Сьогодні трохи завадив дощ, комусь не вдалося відпроситися з роботи, деякі люди не прийшли на акцію, бо залежні від Арселору і бояться втратити роботу та заробіток. Але так чи інакше (про це свідчить і остання прес-конференція та заява Миколи Спіцина) розпочався незворотній процес і йде нарощення критичної маси людей, готових до активної свідомої боротьби за право дихати чистим повітрям.

Співзасновник ОВГ застеріг, що АМКР із серйозною піар-службою, командою юристів, власними фахівцями з екології намагатиметься, вправно використовуючи закони на свою користь, переконати людей, що всі норми дотримуються і порушення незначні, кількість шкідливих викидів некритична. Це видаватиметься правдою, але не матиме з нею нічого спільного, беззаперечним і наочним підтвердженням чого є чергове недопущення незалежних представників Державної екологічної служби до перевірки виробництва.

Відсутність партійної символіки лише підкреслює аполітичність руху та акції. Єдиним бажанням учасників є віднаходження балансу між тим, щоб завод працював, і тим, щоб екологія міста відповідала нормам.

Коаліції байдуже, чи знайдуться бажаючі пропіаритись за рахунок акції, до якої не мали жодного відношення, скористатися напрацюваннями руху, громадськості: «Нехай шукають вигоду, хто хоче, головне — щоб більше людей дізналися про процеси і щоб мітинг привернув до проблеми якомога більше криворіжців, які згодом зможуть об’єднатися та все більш серйозно впливати на такі транснаціональні корпорації, як АМКР».