Членкиня Ради Об’єднання Відповідальних Громадян Ольга Костіна протягом п’яти років активно працює в напрямку прищеплення мешканцям міста культури поводження з відходами, з головною метою — зберегти довкілля. Так нещодавно Ольга поширила на ФБ-сторінці створену з ініціативи ОВГ екологічну мапу міста, яка допоможе легко зорієнтуватись тим, хто бажає долучитися до загальної справи збереження природи для майбутніх поколінь і швидко знайти найближчий пункт прийому вторинної сировини. Прикро, якщо людина, яка раптом вирішила стати на правильний шлях) і віднести купу пляшок, яка роками лежала в гаражі, чекаючи на свою долю в загальному сміттєвому контейнері без надії на друге життя, раптом перечепиться на елементарному – пошуку найближчого пункту прийому пластикових пляшок, поліетилену тощо.

Нагадуючи про існування зручної й такої актуальної екомапи, активістка звертає увагу мешканців на те, що нині маємо 55 пунктів прийому вторинної сировини, ще 11 чекають на перевірку. Умови для роздільного збору ТПВ не такі вже й погані, принаймні в цьому напрямку спостерігаємо прогрес. За великого бажання врятувати землю і рідне місто від пластикового і поліетиленового армагедону можна знайти спосіб дати друге дихання непотрібним використаним речам.

До ідеалу далеченько, та хіба не від нас залежить наближення умов життя до нього. До того ж є нагода підготуватись до близького екологічно просунутого майбутнього, адже з 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне.

Природозахисниця зізнається: «За роки захоплення справою сортування як раціонального споживання, відверто кажучи не ставила за мету якісь конкретні цілі та стратегії. Просто не могла не займатися тим що здавалося очевидним.

Виступила з пропозицією створити потужну команду однодумців, які опікуються екологічними проблемами міста, цікавляться цією темою: «Зараз це питання стає зрозумілим все ширшому колу, і задля ефективності рух дійсно потребує масштабності, передусім команди. У принципі, як і будь-яка справа. Тим паче я все частіше зустрічаю відгуки, що люди в нормі сортують і що хотіли б допомагати».