Засновник Об’єднання Відповідальних Громадян Юлій Морозов привітав усіх мешканців Кривого Рогу з великою перемогою громадянської свідомості, відповідальності, спільного прагнення змінити своє місто на краще! Благодійному фонду ШELTER+ завдяки всім небайдужим громадянам удалося зібрати в рекордно короткі строки 935 тисяч гривень на придбання стадіону — суму, яка майже на сто тисяч більша, ніж була мінімально потрібна.

Лише місяць тому із Фондом держмайна України було укладено договір купівлі-продажу з умовою виплатити всю необхідну суму протягом 30 днів, а вже нині 4 вересня 2017 року після підписання акту прийому-передавання Культурно-громадський центр ШELTER+ став власником стадіону.

Дивовижно, що 30% необхідної суми надійшло за два дні до кінця збору грошей. За словами Юлія Морозова, до благодійності долучилися люди щонайменше із семи країн, мали пожертв від 20 гривень до кількох тисяч доларів; внески надходили від студентів і мерів міст, шахтарів і народних депутатів, власників великих підприємств і митців, і ще від десятків людей, про яких нам нічого не відомо… Загалом значно більше 100 осіб долучилися до кампанії!

Для когось така благодійність — це філософія життя, хтось уперше спробував долучитися до доброї справи, зрозумівши, як можна відчути себе щасливим, віддаючи декілька гривень, і осягнувши один зі смислів багатозначного біблійного вислову «Віддай і освятись».

Мотиви теж були абсолютно різними: від високої ідеї наблизити місто до європейських стандартів, сприяти розвитку спорту в Кривому Розі до більш приземлених і конкретних — допомогти дитячому футбольному клубу, мати під боком круте місце для ранкової пробіжки… Кимось керувало зворушливе бажання зробити щось хороше для стадіону свого дитинства, та всіх об’єднало незупинне прагнення змін на краще!

Юлій розповів про багато приємних несподіванок, речей, яким ніколи не перестаєш дивуватися: «Людина, з якою не спілкувався багато років, — раптом пересилає на рахунок 5000 гривень, підприємець, який вже пожертвував 20 тисяч, через деякий час вирішує ще «десятку докинути», шістнадцятирічний підліток, якого пам’ятаєш ще по наших дитячих програмах, перераховує 40 гривень».

Засновник об’єднання висловив слова подяки кожному, хто повірив, що це реальне і того варте: «Насправді, це тільки початок, і нам доведеться ще дуже багато всього зробити, щоб перетворити цей старенький стадіон на сучасний спортивний комплекс, але ми впевнені, що усім разом нам це до снаги!»