22 серпня в кінотеатрі «Олімп» відбудеться презентація українського історичного фільму «Червоний», знятого за однойменним романом Андрія Коктюхи. Захід організовано кінотеатром «Олімп» за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян та інформаційного партнера – порталу «Перший криворізький».

Прем’єра «Червоного» запланована на День Незалежності України. Режисер-постановник фільму – Заза Буадзе, оператор-постановник – Олександр Земляний. Допрем’єрний показ кінострічки пройшов уже в 15 містах України.

Сюжет фільму розповідає про те, як в один з таборів ГУЛАГу приходить новий етап. Серед новоприбулих в’язнів опиняється колишній командир УПА Данило Червоний, на якого чекає не лише тяжка робота, знущання керівництва та протистояння «чорній масті», але й міцна підтримка побратимів. Разом вони не тільки змінять табірний порядок, а й врешті-решт піднімуть повстання та здобудуть справжню свободу.

Для нашого міста екранізація має особливе значення, адже знімальний період почався 10 березня 2016 року у Кривому Розі, де було створено головну локацію фільму – табір. Символічно, що цю декорацію було розташовано неподалік від урвища, відомого як «Провал СРСР», – воно теж слугувало місцем дії персонажів фільму. Загалом фільм знімався у трьох регіонах – Кривому Розі, Одесі та на Волині. Під Луцьком були відзняті епізоди боїв УПА з німцями і НКВС.

Роль командира УПА Данила Червоного грає львівський актор Микола Береза, відомий як виконавець однієї з головних ролей у фільмі «Брати. Остання сповідь» (режисер Вікторія Трофименко). Загальна концепція добору акторів для цієї картини засновувалась на залученні раніше невідомих широкому загалу виконавців. Таким чином, у зйомках фільму взяли участь понад 50 акторів, які представляють театральні школи Дніпропетровська, Кривого Рогу, Одеси, Ужгорода та Києва. Наприклад, одну з головних, чи не найдраматичніших ролей грає дніпропетровський актор Олег Шульга. Також у фільмі знялися Євген Нищук, Олександр Мавритц, Яна Григоришина, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовськой, Любов Тищенко.

Перед початком показу відбудеться прес-конференція, де буде можливість поспілкуватися з продюсерами кінострічки Володимиром Філіпповим та Андрієм Суряко.

Кінотеатр «Олімп» запрошує усіх бажаючих:
18:30–19:30 – прес-конференція зі знімальною групою.
20:00 – допрем’єрний показ фільму.

· Відповісти · 34 хв