Засновник Об’єднання Відповідальних Громадян Юлій Морозов повідомив про наміри купити стадіон. Зроблені важливі кроки в цьому напрямку. Благодійний фонд «Шелтер Плюс» уклав із Фондом держмайна України договір купівлі-продажу та став ВЛАСНИКОМ СТАДІОНУ, який називався стадіоном шахти «Гвардійська», що поблизу зупинки «Вул. Сурікова», неподалік від залізничної станції «Рокувата». Але остаточно процес отримання стадіону у власність буде завершено, коли фонд виплатить всю необхідну суму.

За словами Юлія, у районі 44 кварталу й далі на північ міста практично відсутні сучасні стадіони, які так необхідні для функціонування та розвитку футбольних клубів, зокрема для Християнського Футбольного клубу «Пенуел», який щотижня має проводити близько 40 тренувань. І бажано це робити в нормальних умовах, наближених до європейських стандартів.

І погодьтесь, ніщо так не заохочує зробити ранкову пробіжку або поганяти м’яча, нехай навіть непрофесійно, у любительській грі, і не лише молодь, як обладнаний по-сучасному стадіон – з новенькими трибунами, підстриженою зеленою травою, і розміченими біговими доріжками.

Юлій Морозов пояснює: «Стадіон насамперед стане базою для Християнського Футбольного Клубу “Пенуел”, де вже сьогодні у складі 9 команд займаються понад 150 юних футболістів. Подальший розвиток клубу без власної бази був би просто неможливим. Також спортивний майданчик час від часу використовуватиметься для різних проектів Культурно-громадського центру ШELTER+ і дасть можливість реалізовувати інші масштабні культурні та громадські ініціативи для нашого міста».

Співзасновник ШELTER+ додає: «Звичайно, якби ми жили в нормальній цивілізованій країні, нам як благодійній організації, що якісно працює з дітьми і зокрема розвиває спорт, цей об’єкт віддавали б безкоштовно і ще б дякували, що ми беремося його утримувати і розвивати. Але ми таку країну ще не побудували, тож доводиться йти таким шляхом».

Готувалися до такого важливого, можна сказати, глобального кроку майже два роки. Зараз триває краудфандингова кампанія. Необхідно зібрати протягом місяця 840 тисяч гривень для того, щоб мрія стала дійсністю і діти отримали можливість займатися спортом в гідних умовах, а місто згодом отримало сучасний спортивний об’єкт, який би приносив користь криворізькій громаді.

Засновник громадського об’єднання повідомив: «Уже є люди, які готові жертвувати по кілька десятків тисяч гривень, і є багато людей, які пожертвують тисячі й сотні гривень. Вірю, що багато хто з тих, хто читає цей текст зараз, буде в їхньому числі. Тож не сумніваюсь, що за місяць відсвяткуємо успішну краудфандингову кампанію і виплатимо всю необхідну суму».

Усі бажаючи зробити наше місто кращим і сучасним, сприяти розвитку спорту можуть долучитися до благодійності.
Чекаємо на ваші перерахування на офіційний рахунок:
Благодійний фонд «Шелтер Плюс»
Р/р 26004053524704
КФ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»
МФО 305750
ЄДРПОУ 26003289
(У рядку «Призначення платежу» обов’язково вкажіть «Благодійна пожертва на придбання стадіону»)