Активістка Об’єднання Відповідальних Громадян Оля Костіна взяла участь у тренінгу «Жінки – лідери змін в місцевих громадах», організованому Благодійним фондом «Рівність і взаємоповага».

Захід, який відбувся 21 липня в Запоріжжі об’єднав майже 30 представниць різних національностей, етнічних, релігійних, вікових та соціальних груп. З цього приводу Оля ділиться своїми емоціями: «Вразило бути поруч із лідеркою мусульманського центру й представницями “ведичних” теорій».

Учасниця також розповідає: «Говорили про техніки публічного виступу, працювали в групах: одні окреслювали проблеми жінок, другі – шляхи їх вирішення, а треті шукали можливості попередити виникнення різних проблеми, зокрема домашнього насилля, причинами якого називали і відсутність притулків, і неналежну якісну правову допомогу. Особисто для мене було цікаво, як в одному містечку утворюють депутатські групи з гендерних питань».

Ділячись інформацією про участь у тренінгу на своїй ФБ-сторінці Оля жартує: «Ви юристка? – Ні, феміністка) – це зобов’язує орієнтуватися». Таким чином підкреслює, що знати свої права і орієнтуватися в сучасних тенденціях розвитку суспільства вже давно стало не лише надбанням професійних юристок чи якихось експертів, а звичайних громадянок. І відвідувати такі тренінги є нормальною та необхідною практикою для будь-якої жінки, яка прагне змін, має активну позицію.