7 липня за сприяння культурно-громадського центру ШELTER+ та Об’єднання Відповідальних Громадян до Кривого Рогу вперше завітає «Кінобус».

Містами України вирушив у подорож фестиваль американського кіно «Незалежність»! І щоб можливість побачити найкращі фільми фестивалю отримали більше людей, була започаткована ініціатива «Кінобус» – покази фільмів та лекції в різних містах України.

Є нагода переглянути 4 документальних фільми, які розповідають історію Америки, висвітлюють її розмаїття та цінності, демонструють силу незалежної думки і свободи слова. Ці унікальні стрічки, визнані багатьма міжнародними фестивалями світу, ви не побачите ані в українському прокаті, ані в ютубі. Фільми транслюватимуться англійською мовою з українськими субтитрами.

Окрема нагода – можливість познайомитись із цікавою особистістю, кінознавцем, кінокритиком Надією Заваровою та відвідати її лекцію «Фільми, які створили 21 сторіччя: мрійники та прагматики сучасного Голлівуду», присвячену фільмам і їх творцям, що сформували образ Голлівуда кінця ХIX – початку ХХ сторіччя. Дізнаєтесь про пошуки, знахідки, експерименти, розчарування й натхнення сучасної Фабрики мрій та її невтомних талановитих працівників, з якими все ще є сила кіно.

Фестиваль «Незалежність» започатковано ще в листопаді 2011 р. за ініціативою Посольства США в Україні задля сприяння культурному обміну між нашими державами та зміцнення зв’язків між народами.

Тож усі, хто пропустив «Нічний фестиваль», мають можливість надолужити втрачене 😉 і завітати на кінофест американського кіно. На вас чекає кінотеатр «Одеса-кіно» з 12:00 до 21:00. ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Програма фестивалю.
– 12:00 «ЖИВІ ВСЕРЕДИНІ»
Приз глядацьких симпатій серед документальних фільмів на фестивалі незалежного кіно «Санденс». Стрічка про непрацездатну систему охорони здоров’я та музику яка творить дива.
CША/ 2014/ 78’
Режисер: МАЙКЛ РОССАТО-БЕННЕТТ.
Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=fVkrI1R0XjA

– 14:00 «ПЕРЕГОНИ НА ВИМИРАННЯ»
Володар “Оскара” режисер Луї Псігойос (“Бухта” / “The Cove”) збирає команду мистців та активістів на секретну операцію, мета якої виявити прихований світ видів, які перебувають під загрозою зникнення. Фільм демонструє приголомшливі, ніколи раніше не бачені óбрази, які по-справжньому змінюють наше бачення світу.
CША, Великобританія, Японія, Мексика, Гонконґ, Китай, Індонезія/ 2015/ 94′
Режисер: ЛУЇ ПСІГОЙОС
Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=MwxyrLUdcss

– 16:00 «ФЕРМА У ВАНТАЖІВЦІ»
Фільм “Ферма у вантажівці” розповідає історію нового покоління міських фермерів. Разом з вантажівкою, кузов якої перетворився на крихітний город, глядачі подорожують Нью-Йорком для того, щоб побачити найдивніші міські ферми і з’ясувати, чи може найбільше місто Америки навчитись годувати себе самостійно.
США/ 2011/ 48′
Режисер: ІАН ЧЕЙНІ
Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=abEek9BDYs4

– 17:00 Лекція кінокритика Надії Заварової
«Фільми, які створили 21 сторіччя: мрійники та прагматики сучасного Голлівуду»

19:00 Фільм- сюрприз