Сергій Попович, член ОВГ та ради коаліції ДТКР, повідомив, що на початку червня мешканці смт. Радушне звернулись до Коаліції громадських організацій «Досить труїти Кривий Ріг» з приводу отримання ТОВ «АльтерГруп» дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарного устаткування. Громада села висловила занепокоєння екологічною загрозою довкіллю та здоров’ю громадян, що може виникнути в процесі діяльності цього торговельно-виробничого підприємства з переробки нафтосировини (нафти, сирого бензолу, кам’яновугільної смоли).

Проаналізувавши доступні документи та галузь діяльності ТОВ «АльтерГруп», а також можливий вплив даного підприємства на довкілля, представники Коаліції виявили ряд суттєвих порушень під час отримання дозволу на викиди: відсутність дозвільної документації, паспортів очисних споруд та безпеки хімічних речовин, чинних висновків санітарно-епідеміологічної експертизи та багато іншого, що є недопустимим і підлягає виправленню до початку промислової діяльності підприємства.

Коаліцією громадських організацій було направлено Зауваження щодо намірів отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (у порядку п. 10 Постанови КМУ від 29.06.2011 №771) до ТОВ «АльтерГруп» та Криворізької районної державної адміністрації. Активісти надали ряд беззаперечних доказів передчасності надання такого дозволу.Та через недбальство керівників компанії й адміністрації звернення досі не розглянуте. Чи то товариство й адміністрація змовилися, чи то їм просто байдуже до людських проблем – не відомо.

Член ради ОВГ Сергій Попович разом із представниками ДТКР 30 червня взяв участь у громадських слуханнях, рівень проведення яких, на його думку, бажав кращого: «Абсолютно ніякої підготовки. Необхідну інформацію мешканцям не надали, папери не представили. Люди так і не почули відповідей на свої питання. Усе це, разом із затхлим приміщенням, у якому проводилися слухання, свідчить, що на меті організаторів навряд чи було бажання дійсно дійти якогось консенсусу, розуміння чи бодай намірів окреслити шляхи вирішення проблем».

ДТКР та радушненці сподіваються бути почутими, а в разі відсутності реакції з боку неквапливої влади та горе-підприємства будуть змушені звертатися до суду.