24 червня в конференц-залі ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян» пройшов перший тренінг «Лідерство в освіті», ініціатором якого став доктор філології, член Ради ОВГ Роман Козлов.

На думку філолога, проведення заходів такого спрямування дає можливість перспективним вчителям міста виявити в собі лідерські якості, визначити власну схильність до певного типу лідерства, попрацювати над рисами свого характеру, що допоможуть виразнішому прояву лідерства, сприятимуть становленню учасників як агентів змін в освіті.

Потренувати наших освітян радо згодилась кандидат психологічних наук Nelia Lebid, яка наразі займається викладацькою та науковою діяльністю в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Неля, до речі – наша землячка і свого часу закінчила Жовтневий ліцей.

Її програма базується на тренінгу, який проходять усі викладачі університету, працівники органів місцевого самоврядування, учасники конкурсів на посаду директорів освітніх закладів у м. Київ, який застосовується при підготовці керівних кадрів у середній освіті.

Костянтин Чухно, учитель математики та інформатики Тернівської гімназії, член Об’єднання Відповідальних Громадян, ділячись своїми враженнями, відзначив: «Повний тренінг передбачає декілька модулів. Я б із великим задоволенням пройшов би решту. Для себе взяв декілька цікавих методик планування стартапів, аналізу та залучення необхідних для проектів ресурсів».

Одна з учасниць, Ірина Касумян, заступник директора навчального закладу, настільки перейнялась новаторськими ідеями , що вирішила організувати в серпні такий тренінг для педагогів своєї школи: «Завдяки простим вправам можна багато дізнатися про самих себе, виявити не лише позитивні, а й негативні риси характеру, які раніше не помічали. Одна з таких нехитрих вправ особисто мене навчила тому, що в житті не можна здаватися, а принцип ”хто стукає, тому відкривають„ дійсно працює».

І ще багато цікавого і нового розповідали учасники, але всі вони одноголосно зійшлись на думці, що такі тренінги в нашому місті варто проводити системно і різноаспектно.