У суботу в ПК ім. Богдана Хмельницького відбулася прем’єра унікальної соціальної сатиричної вистави «Рукавичка», що стала результатом послідовного втілення в життя інклюзивного проекту «Краще разом» від Культурно-громадський центр ШELTER+.

Поруч зі здоровими акторами-аматорами головні ролі грали молоді люди на візках, із синдромом Дауна, із дуже серйозними вадами слуху і зору…. Незвично було бачити на сцені й сурдоперекладача.

Дійство вийшло яскравим завдяки унікальним костюмам, реквізитові, до виготовлення яких долучилися різні криворізькі митці, включно з Михайлом Маркіним, гостро соціальному оригінальному сценарію та цікавим режисерським знахідкам Евгения Морозова-Попова за участі Андрія Янсона.

Чудового колориту виставі додали використані фрагменти композицій ONUKA, ДахаБраха, DagaDana, проекту «Спадок», Бумбокса, троїстих музик Прикарпаття, ФлайzZza feat Тартак.

За допомогою знайомих з дитинства казкових героїв викривалася бездіяльність політиків і пасивність співгромадян. Дуже легко було впізнати в рукавичці наше «трішки криве» місто, адже тут і мишка, яка «жила скраєчку» на «Сэвгоку», і вовк із Зарічного, і повітря, яке буває чистим лише під ранок.

Емоцій було багато і різних. Приємно вразили глядачі, які щоразу, коли на сцені з’являлись молоді люди із синдромом Дауна чи ДЦП, підтримували їх шаленими оплесками, переконуючи, що любов у нашому місті, ховаючись десь між політичними дебатами, плітками і брехнею, продовжує жити.