В Україні завершився 4-й Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Гостями безкоштовних показів стали близько 40 тисяч юних українців у 21 місті. Криворізьку локацію відвідали понад півтори тисячі дітей та дорослих.

4 червня на церемонії закриття фестивалю в столичному кінотеатрі «Київська Русь» було оголошено переможців міжнародного конкурсу. Серед сімох стрічок конкурсної програми найкращою, на думку глядачів, була картина про юну чародійку Моллі Мун, вона набрала 4,7 бала з 5. Друге місце посів український анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» (4,67 бала). Третє місце дісталося стрічці спільного виробництва Швеції та Данії «Хлопчик у золотих штанях» (4,54 бала). Традиційно журі фестивалю склали глядачі, цьогоріч – із 21 міста. На вході до кінозалу кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину.

В останній день фестивалю глядачам пропонували переглянути пригодницьку стрічку – переможницю минулого року – «Лапа» з Угорщини про собаку-рятувальника.

Родзинкою цього фестивалю стала перша участь в конкурсній програмі української анімаційної стрічки «Микита Кожум’яка». Криворізький глядач оцінив її найвищим балом (4,86), друге місце отримала картина «Хлопчик у золотих штанях» (4,68). Кінороботі «Моллі Мун і чарівний підручник» юні криворіжці віддали лише третє місце (4,64).

«Чілдрен Кінофест» проходить з 26 травня по 4 червня у 21 місті України. Кривий Ріг приймав фестиваль з 27 травня. Частину квитків на покази було передано дітям із вразливих соціальних груп: постраждалим від конфлікту на сході України, дітям з особливими потребами, сиротам. У міжнародному конкурсі взяли участь сім європейських картин. Поза конкурсом було показано відреставровані роботи братів Люм’єрів. У 2018 році «Чілдрен Кінофест» пройде з 25 травня по 3 червня.

Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Державне агентство України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка».

Подія відбувається за підтримки Посольства Королівства Данія в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Латвійської Республіки в Україні та Почесних консульств у Чернігові, Львові та Одесі, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства Швеції в Україні, Данського кіноінституту. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».

Партнери у Кривому Розі:

  • Об’єднання Відповідальних Громадян,
  • Культурно-громадський центр ШELTER+.

Інформаційні партнери:

  • 1kr.ua,
  • ТРК «Рудана»,
  • 0564.ua,
  • Перший міський канал.