Перший меморандум про взаємні цілі та співпрацю був підписаний 27 серпня Об’єднанням Відповідальних Громадян та “Українською Вело Родиною” (UkrainianBikeFamily).

_DSC0406

Як зазначили представники обох організацій Юлій Морозов та Денис Дубов, підписання має суто формальний характер, але воно надзвичайно важливе.

– Цей меморандум потрібний, як демонстрація нашої доброї волі для поєднання зусиль, – ­ пояснив голова Ради Об’єднання Юлій Морозов. – А підписання його говорить про те, що ми відкриті для конструктиву. Адже з того, що відомо про “UBF”, ми справді маємо близькі цілі, і надалі плануємо об’єднувати можливості наших організацій для ефективної співпраці.

Серед активістів Відповідальних чимало велосипедистів, є такі, хто знайомий з ГО “Українська Вело Родина” і навіть брав участь у їхніх проектах і заходах.

Велосипедистів здивувала і приємно потішила звістка, що активіст Відповідальних Євген Каріс на літній період започаткував і видає премію у 300 гривень тим працівникам свого підпримства, які приїздять на роботу велосипедом.

Раніше ми входили до складу іншої велоорганізації, ­- розповідає про свою організацію голова Денис Дубов. ­- Але погляди на життя і ситуацію в країні розбіглися, і вже близько року ми зареєстровані, як окрема громадська одиниця. Ми поділяємо погляди Відповідальних на чистоту довкілля і прагнемо розвивати велоінфраструктуру нашого міста. Кожен наш захід проходить під гаслом «Залишимо місце чистішим, ніж воно було!» Також активно долучаємося до створення і проектування велодоріжок.

_DSC0370

Підписання меморандуму відбулося на легкому мажорному подиху. Виявилося, що крім спільних цілей і поглядів у Відповідальних і UBF ще й спільне «враження» від спуску на небезпечній ділянці. Олександр Козаченко і Денис Дубов травмувалися під час велосипеного спуску з крутого схилу.

– “UBF” ­ достить молода організація, але ми маємо великий досвід і вже провели кілька заходів, наприклад, ВелоХелоуін або велопробіжка Дідів Морозів, під час якої роздавали дітям цукерки й іграшки. А нещодавно відзначили ВелоДень, – розповів Денис Дубов. ­ Плануємо з початку осені проводити більше заходів, принаймні раз на тиждень.

Після озвучення пунктів меморандуму і, власне, підписанння, нові партнери почали обговорювати взаємодію, зокрема, щодо організації спільних заходів.

В останні дні літа Об’єднання Відповідальних Громадян підпише ще низку меморандумів з громадськими організаціями нашого міста.

Підготувала Неля Сауляк