фото з мережі

Після річної вимушеної перерви було прийняте рішення відновити проект «Книгосховище.kr» – простір вільного спілкування, буккросингового руху та взаємообміну. Усіх, хто хоча б раз брав до рук книгу, і не уявляє, як чудово можна проводити вечори, запрошуємо щовівторка о 18:30 за адресою вул. Гагаріна, 11. Із собою обов’язково треба взяти гарний настрій, друга, хорошу книгу, про яку можна розповісти і віддати в надійні руки (за бажання).

Ідея створити книжковий клуб у Кривому Розі виникла ще в 2013 році, і належить вона Мар’яні Великодній (відомій серед криворізької публіки під творчим псевдонімом «Невиліковна»). Того ж року, у вересні, в арт-клубі «Скриня», було проведено перші зустрічі, де книгомани могли зустрічатися за чаєм/кавою і говорити про літературу.

Так з’явилося «Книгосховище» – місце, де суб’єктивними думками про художнє сприйняття світу ділилися несхожі між собою люди, часто об’єднані лише любов’ю до читання. І руйнувалися стереотипи (наприклад, про нецікаву українську літературу), і рихтувалися старі смаки (хтось опісля переказаного змісту і зачитаного уривку брав до рук зовсім незвичну літературу), і створювалося коло однодумців, які чітко давали зрозуміти, що культурі книги у Кривому Розі – бути!