фото Аліса Волкова

Менше ніж за рік харківська гілка мистецької платформи «Вулична поезія» встигла провести чимало спільних виступів і навіть випустити матеріальний доказ свого існування – антологію з однойменною назвою.

Дванадцять молодих поетів, чиї тексти і склали збірку, подорожують Україною, презентуючи справжню поезію вулиць, обмінюючись думками і настроями. Головними натхненницями проекту стали Юлія Максимейко та Юлія Баткіліна. Вони відбирали авторів та упорядковували збірку. А Ігор Зарудко – один із авторів – запропонував зробити її благодійною – кошти, отримані з продажу, перераховуються на потреби фонду «Таблеточка», що опікується важкохворими дітьми.

Дівчатам належить і концепція антології. Юлія Баткіліна говорить, що народилася вона з діяльності поетичного осередку: «Міська тема навіювалася характером наших зустрічей – у місті, переважно з містянами. Сама збірка формувалася якийсь час, і спеціального відбору не було. Звісно, ми хотіли мати тексти високого поетичного рівня, але у мене іноді відчуття, що автори самі до нас прийшли і припали до теми цій збірці».

Самі автори запевняють, що ця збірка – не лише якісний зріз харківського літературного простору, а й історія про те, як допомогти тим, кому це потрібно, роблячи те, що любиш. Криворізька зустріч за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян відбудеться 2 серпня о 17:00 в Будинку художника (на подвір’ї Миколи Рябоконя), що на вулиці Глинки, 1. Вхід вільний.

фото Аліса Волкова

фото Аліса Волкова

фото Аліса Волкова