суфа04

Завершено перший етап дослідницької частини проекту «Сукупність неконтрольованих факторів» у Кривому Розі ГО «Мистецькі мандри» (м. Одеса) спільно з Об’єднання Відповідальних Громадян (м. Кривий Ріг) починають обробляти матеріали, отримані з усіх доступних фотоархівів міста. Остаточний аналіз архівних і сучасних фоторобіт заплановано на кінець 2015.

Завершення криворізької частини проекту та виставку заплановано на весну 2016. Окрім фондів Міського історико-краєзнавчого музею, активісти проекту Катерина Радченко та Роман Морозов опрацювали матеріали, що їх надали спеціаліст музею ПАТ «ArcelorMittal Кривий Ріг» Наталья Ренькас, письменник Григорій Гусейнов, нотаріус і колекціонер Ігор Рукавіцин, журналіст і краєзнавець Володимир Бухтіяров, фотограф і краєзнавець Едуард Дворчук, краєзнавець і журналіст Іван Найденко, фотограф Інга Токар, молоді криворізькі фотографи Максим Горбацький, Денис Лопатинський, Микита Бурбело, Олексій Комаров.

«Сукупність неконтрольованих факторів» – це волонтерський проект, який має на меті чи не вперше дослідити саме не історичні епохи міста через фотографію, а власне фотографію, як самодостатній візуальний образ, віднайти головні аспекти для кожного міста та залучити локальних фотографів для сучасної рефлексії головних тенденцій розвитку фотографії в місті.

суфа01

Куратор проекту фотограф і дослідник фотографії Катерина Радченко захоплена нашим містом: «Кривий Ріг був прекрасним! Чотири неймовірно насичених дні, зустрічі з неймовірно цікавими та кльовими людьми. Місто, яке варте дослідження та розуміння. І зовсім скоро наше фотодослідження буде представлене. Завдячую за такий неймовірний досвід друзям та головним координаторам мого перебування – Об’єднанню Відповідальних Громадян, Роману Морозову, Юлію Морозову, новим друзям та всім, хто був поруч в ці дні!» ГО «Мистецькі Мандри» популяризує українське мистецтво та створює вільні освітні програми. Фокус інтересів – соціальне мистецтво, мистецтво в публічному просторі та інтервенція, візуальне сучасне мистецтво. З 2009 р. організація стала головним представником україніки на міжнародних платформах Corners та River//Cities, організувала ряд виставок у Грузії, Франції, Німеччині, Естонії, Туреччині.